Чт, 2024-03-28, 18:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
На кордоні з Україною і Білоруссю Польща не будуватиме паркану
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща не будуватиме паркану на кордоні з Україною і Білоруссю

Польща не будуватиме паркану від диких кабанів на своєму східному кордоні, бо такі дії не будуть ефективними.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський, повідомляє видання W polityce.

За його словами, Європейська агенція безпеки харчової продукції (EFSA) прийшла до висновку, що побудова паркану буде неефективною, тому не вкладатиме кошти у цей проект.

Згідно з пропозицією попереднього міністра сільського господарства, паркан мав стати засобом запобігання поширенню африканської чуми свиней.

"За даними EFSA, невеликі паркани на коротких ділянках можуть ефективно запобігати переміщенню диких кабанів у певному місці, те саме стосується малих пасток, через що дикі кабани збираються в одному місці та можуть бути забиті. Проте не варто створювати довгий паркан. Така думка була випущена минулого тижня, і це є підставою для того, щоб польський уряд відмовився від ідеї" - сказав Ардановський.

За його словами, кошти, які польський уряд планував виділити на паркан, підуть на фінансування діяльності мисливських товариств по відстрілу диких кабанів вдовж кордону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 648 | Додав: adminA | Теги: україна, кордон, Білорусь, Польща, паркан, дикі кабани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]