Сб, 2024-04-20, 14:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:14
На російських кінофестивалях покажуть українські короткометражки
Інші останні Культурні новини
Три російських кінофестивалі (Кіношок, Послання до людини і 2in1) включили в свої програми добірки українських короткометражних фільмів, пише "Кореспондент".

Петербурзький кінофорум Послання до людини (Message To Man) і московський кінофестиваль 2in1 присвятили новій українській кіноформаціі окремі презентації під назвою Українські злі. В якості спеціальних подій будуть показані добірки стрічок з проектів Мудаки. Арабески, Україна Гудбай, а також фільми, які формально не відносяться до цих альманахів, але близькі їм по естетиці і часу створення: Подорожні Ігоря Стрембіцького, Крос Марини Вроди, Таксист Романа Бондарчука і Перешкода Максима Буйницького.

Україна Гудбай братиме участь у конкурсній програмі Омнібус фестивалю Кіношок в Анапі, який присвячений альманахам короткометражних фільмів, повідомили у компанії Артхаус Трафік.

Окремі короткометражки альманаху Україна Гудбай також будуть представляти Україну на осінніх кінофорумах. Стрічка Очерет Руслана Батицького бере участь у конкурсі фестивалю студентських фільмів Початок в Санкт-Петербурзі. Фільм Ядерні відходи Мирослава Слабошпицького, який уже отримав Срібного леопарда на майбутньому на МКФ в Локарно, буде боротися за нагороди в конкурсах короткого метра фестивалів Кіношок і Послання до людини.

"Подібно італійським неореалістам або британським реалістам кухонної раковини, українські злі знімають про те, що відбувається тут і зараз, про тих, кого знають краще всього - про себе", - пояснив ідейну спрямованість нової української кінохвилі кінознавець Володимир Войтенко.

"Існування нового українського кіно стає очевидним для міжнародної кіноспільноти. Режисери отримують нагороди і номінації на найбільших міжнародних кінофестивалях класу А - в Каннах, Локарно, Берліні. Все більше фестивалів присвячують окремі події або ретроспективи цьому явищу", - зазначив кінопродюсер Денис Іванов.

Українська прем'єра альманаху Україна Гудбай, створеного за підтримки Державного агентства України з питань кіно, відбудеться в кінці жовтня на фестивалі Молодість. Фільм вийде в прокат 1 листопада 2012 року.

Зазначимо, що в минулому році в Києві відбулася презентація нового українського кінопроекту Україна Гудбай - наймасштабнішого в історії незалежного українського кінематографа альманаху короткометражних фільмів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: російських кінофестивалях, українські короткометражки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]