Пт, 2024-03-29, 00:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:27
На Угорщину через недотримання міграційних законів ЄС Єврокомісія подає в суд
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісія подає в суд на Угорщину через недотримання міграційних законів ЄС

Європейська комісія у четвер вирішила подати до Суду ЄС на Угорщину за недотримання європейського законодавства у сфері надання притулку та процедури повернення мігрантів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЄК.

Процедуру притягнення Угорщини до відповідальності за порушення законодавства ЄС Єврокомісія запустила в грудні 2015 року. Причина - міграційне законодавство Угорщини, яке, як стверджує Єврокомісія, суперечить європейському.

Після серії дискусій на адміністративному та політичному рівнях та ще одного офіційного повідомлення про невідповідність законодавства Комісія направила Угорщині свою обґрунтовану позицію в грудні 2017 року.

Після аналізу відповідей угорської влади Комісія вирішила, що більшість проблемних питань досі не вирішені й тепер вирішила подати на Угорщину в Суд Європейського Союзу. Це останній етап санаційної процедури.

Європейська комісія вважає, що угорське законодавство суперечить європейському своєю процедурою надання притулку, умовами прийому біженців та процедурою повернення.

Крім того, Європейська комісія у четвер почала санкційну процедуру проти Будапешта через міграційні закони "Стоп Сорос". Комісія направила Угорщині офіційне повідомлення щодо нещодавно схваленого пакету законів, які передбачають кримінальну відповідальність за дії на підтримку подачі клопотань про надання притулку і ще більше обмежують право просити про притулок.

Тепер в угорської влади є два місяці, щоб відповісти на зауваження Єврокомісії. Якщо відповідь Угорщини буде незадовільною, Єврокомісія зробить другий крок - направить обґрунтовану думку, а потім, якщо це необхідно, може передати справу до Суду ЄС.

У червні парламент Угорщини прийняв спірні закони, відомі під назвою "Стоп Сорос". Вони передбачають покарання за "промоцію чи організацію незаконної міграції".

Венеціанська комісія Ради Європи раніше критикувала деякі уривки з нового законодавства, стверджуючи, що вони серйозно перешкоджають діяльності законних громадських організацій.

Керівна партія Угорщини "Фідес" заявила, що "Брюссель знову захищає Сороса" та "намагається тиснути на Угорщину".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 707 | Додав: adminA | Теги: Єврокомісія, Угорщина, Суд, міграційні закони ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]