Пт, 2024-04-26, 01:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:25
Напівоголені войовниці FEMEN заснували тренувальний табір світового фемінізму - The Guardian
Інші останні Іноземна преса про Україну

"Українські активістки заснували міжнародний тренувальний табір у Парижі, щоб навчати жінок мистецтву протестувати, оголюючись", - пише Кім Вілшер у The Guardian.

Готуючись вітати новобранців першого "міжнародного тренувального табору" української феміністичної організації FEMEN, Інна Шевченко дала зрозуміти, що інструкції матимуть не тільки ідеологічний характер. Йшлося про "війну", "солдатів", "тероризм", "ворогів". Хіба це не дивно, що для опису своєї місії Інна та її воїни освоїли мову війни, що є традиційно чоловічою прерогативою? - поцікавилися французькі журналісти. І чи логічно використовувати наготу, протестуючи проти експлуатації жінок?

"У нас інша ідея, ми говоримо про мирну війну, мирний тероризм, - пояснила активістка. - Ми знімаємо одяг, щоб люди бачили, що у нас немає іншої зброї, крім наших тіл. Це потужний засіб боротьби в чоловічому світі. Ми живемо в світі, де панують чоловіки, і це єдиний спосіб спровокувати їх, привернути увагу".

"Ми не приховуємо своїх тіл, ми не ховаємо облич, ми постаємо перед нашими ворогами лицем до лиця. Ми дивимося їм в очі, і для цього ми повинні пройти хорошу фізичну підготовку", - додала вона.

Шевченко не бачить суперечності в тому, що активістки FEMEN оголеними чи напівголими протестують проти понять, які вони вважають трьома головними джерелами зла в світовому "патріархальному суспільстві": сексуальна експлуатація, диктатура і релігія. Протестуючи голими, вони самі розпоряджаються своїми тілами, - на противагу порнографії, яка є експлуатацією, терпляче пояснює вона.

Інна приїхала в Париж на запрошення групи французьких феміністок. "Рішення перенести боротьбу до Франції і відкрити тренувальний табір було французькою ініціативою, запрошенням французьких феміністок, які надіслали нам послання, що ми потрібні їм", - сказала вона.

"Раніше ми вважали Францію фемінізованою країною "першого світу", яка нас не потребує. Але після приїзду сюди я зустріла багатьох француженок, і вони кажуть, що їм знову потрібно починати боротьбу. Ми вносимо у фемінізм нове обличчя, нову кров, нову боротьбу", - додала Інна.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1070 | Додав: nowyny | Теги: Париж, тренувальний табір, FEMEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]