Вт, 2024-04-16, 16:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:42
Не душити свободу ЗМІ в Україні просить Генсек Ради Європи Ягланд
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Генсек Ради Європи Торбйорн Ягланд закликає Верховну Раду відмовитися від ідеї внести зміни до Кримінального кодексу про наклеп. Текст заяви Ягланда переданий в п'ятницю в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Верховна Рада проголосувала в першому читанні за закон повторної криміналізації відповідальності за наклеп. В Україні є динамічний сектор засобів масової інформації, але сама загроза кримінального переслідування може створити негативний ефект, збільшити самоцензуру та обмежити свободу ЗМІ", - йдеться в заяві.

Ягланд вважає, що цивільний захист і публічний діалог можуть бути "набагато більш підходящим захистом від наклепу".

"Я закликаю український парламент відмовитися від цієї спроби задушити свободу засобів масової інформації, що є необхідною умовою для функціонування демократії. Без вільних ЗМІ немає ніякого засобу проти некомпетентності та зловживання владою", - заявив генсек РЄ.

Раніше керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що президент Віктор Янукович не підпише закон про наклеп.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: свободу ЗМІ в Україні, Генсек Ради Європи Ягланд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]