Пт, 2024-04-19, 08:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Невідомі у Харкові повалили ще два пам’ятники Леніну. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У Харкові невідомі повалили ще два пам’ятники вождю світового пролетаріату Володимиру Леніну.

Відеозапис повалення пам’ятників Леніну, датований 17 квітня, розміщений в Інтернет.

На відео видно, як вночі невідомі молоді люди в балаклавах повалили пам’ятники на території Харківського національного аерокосмічного університету "Харківський авіаційний інститут імені М. Жуковського" та на території Харківського національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

При цьому на територію політехнічного інституту проникли, розпилявши замок на воротах.

Пам`ятники були повалені за допомогою мікроавтобуса, до якого скульптури чіпляли залізними тросами.

Раніше у Харкові були знесені два пам'ятники - Ленінові та одному з організаторів Голодомору в Україні - Павлу Постишеву.

Однак головний пам'ятник Леніну в Харкові - найбільший в Україні, на центральній площі міста - був демонтований ще раніше, 29 вересня 2014 року.

Нагадаємо, в Станиці Луганській також упав пам'ятник Леніну. 16 квітня патріотично налаштовані активісти селища обв'язали обличчя "вождя" жовто-синьою "маскою", а потім "вручили" йому національний український прапор. Вранці працівники РДА, що прийшли на роботу, виявили Леніна в горизонтальному положенні.

Зазначимо, за рік після знесення пам'ятника Леніну в Києві 8 грудня 2013 року в Україні демонтовано вже 504 пам'ятники вождеві більшовиків. На момент розпаду Радянського Союзу в Україні було понад 5500 пам’ятників Леніну, а нині лишилося приблизно 1700.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: два пам’ятники Леніну. ВІДЕО, Харкові повалили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]