Пт, 2024-04-19, 23:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:46
"Незалежно від результатів саміту, не розчаровуйтеся" - Вакарчук до #Євромайдану
Інші останні Культурні новини
Святослав Вакарчук, лідер "Океану Ельзи", привітав усіх присутніх на #Євромайдані.

"Свобода вибору, яка вперше була описана ще в Біблії, зробила з європейським суспільством те, чим воно є -- демократія, ринкова економіка, незалежні суди, плюралізм, свобода слова. Усе це прийшло з однієї фундаментальної цінності -- свобода людини. Друга фундаментальна цінність -- гідність людини.

Усі ми народилися вільними і рівними перед Богом, ніхто з нас, незалежно від того, в яких умовах він народився і виховувався, яка у нього посада, не може бути кращим або гіршим. Ми всі є рівними і вільними людьми. Свобода і гідність -- це те, заради чого потрібно тут стояти. Свобода і гідність -- це шлях до блага. Це щоденна тяжка праця кожного з нас над самим собою. Це чесна і якісно виконана робота кожен день на своєму місці. Це наполегливе навчання, культура в побуті, це посмішки, які ви випромінюєте незнайомим просто на вулиці. Це порядність у відносинах. Це ваше право на мирне і свідоме висловлювання своєї позиції, як ви це робите на майдані.

А його створили люди, які приїхали сюди з різних куточків України -- зі Сходу та Заходу, люди, які розмовляють українською мовою, говорят по-русски... Сьогодні тут всі, хто вболіває за "Динамо" і за "Шахтар", за "Металіст" чи за "Дніпро", хто не дивиться футбол; ті, хто слухає рок, та ті, хто слухає танцювальну музику; ті, хто голосує за різні партії, і ті, хто взагалі не ходить на вибори. І саме ми створили цей Майдан, а не політики. І майдан -- для всіх нас!

Сьогодні важливо сказати самому собі: у мене не було спеціальної мотивації, закликів від когось чи прохань. Я прийшов сюди, бо не міг не прийти. Це дуже важлива мотивація -- як прийшов сюди я. Я не ходив сюди за лозунгами чи відозва , а прийшов, бо не міг не прийти. Право на виявлення своєї свободи -- це повага до себе та кожного з нас.

Ще одна фундаментальна європейська цінність, яка випливає з гідності та свободи, це вміння домовлятися, вміти слухати позицію один одного. Навіть жертвувати своїми особистими інтересами заради великої мети. Будь ласка, незалежно від результатів саміту у Вільнюсі не смійте розчаровуватися. Не смійте складати руки. Усе насправді лише починається. Євровибір -- це довга і терниста дорога.

Я впевнений, що якщо це завзяття об'єднається з цими палаючими поглядами і цією силою і мирним протестом -- це тільки початок. Далі буде більше! З такою свідомістю нас чекає тільки успіх, бо успішні справи робляться щиро. Я дякую вам за щирість, я гордий за вас! Cлава Україні!", -- сказав Святослав Вакарчук.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: результатів саміту, Євромайдану, Вакарчук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]