Пт, 2024-04-26, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:29
Новий президент Грузії піде на зближення з Росією
Інші останні Новини світу
Переможець президентських виборів у Грузії Георгій Маргвелашвілі дав інтерв'ю Бі-бі-сі, в якому розповів, якою буде політика держави щодо Абхазії і Південної Осетії, які відносини він буде вибудовувати з Росією і Євросоюзом, а також поділився своєю думкою про опозицію.

"Наші відносини з Євросоюзом інтенсифікуються. Буквально через кілька тижнів у Вільнюсі відбудеться саміт, де ми маємо намір парафувати наші відносини, асоційоване членство, а також торговельні зв'язки з Євросоюзом", - заявив Маргвелашвілі.

На думку політика, це значущий крок у напрямку розвитку Грузії як європейської країни. Також він відзначив наявність "якогось формату зниження температури, агресії і напруженості у відносинах з Російською Федерацією".

"Ми створили формат спеціального представника прем'єр-міністра в Російській Федерації - пана Зураба Абашидзе, який працює з російськими політиками за напрямом до відкриття торговельних і культурних зв'язків з Російською Федерацією. Ми маємо намір розвивати ці зв'язки.

Ми також маємо якусь готовність до зниження напруженості у відносинах з Російською Федерацією. У якийсь момент ми будемо готові більш ефективно працювати в женевському форматі, де грузинські та російські дипломати зустрічаються з нашими західними колегами і розмовляють про ті проблеми, які виникли в 2008 році, про ту реальність, яку потрібно змінювати. Ми думаємо, що стабілізація обстановки призведе до раціонального діалогу між нашими країнами", - каже Маргвелашвілі.

Щодо стратегії щодо Південної Осетії і Абхазії, переможець виборів заявив, що "ці питання, звісно, вирішуються тільки у форматі, де російські дипломати разом з грузинськими дипломатами і нашими колегами осмислять проблематичність ситуації, що створилася.

Ці питання, само собою, вирішуються і в діалозі з тим населенням, яке залишилося на території Абхазії і Цхінвальського регіону".

Також політик розповів про підхід до вирішення проблем з Абхазією. "По-перше, ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами по лінії невизнання цих територій як незалежних держав.

Це в руслі самої концепції XX століття. Тієї концепції, згідно з якою маленькі країни мають бути захищені, а їхня територіальна цілісність повинна бути визнана усім світом.

З одного боку, це те, що ми будемо робити. З іншого, як я вже говорив, ми будемо намагатися зменшити температуру, стабілізувати той негативний фон, який існує з Москвою.

Разом з цим ми будемо створювати таке суспільство в Грузії, де захищеність будь-яких етнічних груп, будь-яких громадян, буде не тільки гарантована Конституцією, але це буде видно на практиці".

Маргвелашвілі пообіцяв грузинам створити суспільство, де громадяни абхазької і осетинської національності захочуть жити, а також запевнив, що має намір працювати в усіх напрямках, "у напрямку до Сухумі, у напрямку до Цхінвалі, у напрямку до Москви, в напрямку женевського формату. І якщо вдасться сісти за стіл переговорів, осмислити те, що дана ситуація не грає на руку жодній стороні, ми думаємо, що ми прийдемо до розв'язання цих проблем, які, на жаль, створилися між Російською Федерацією і Грузією".

На думку Маргвелашвілі, роль опозиції визначається її популярністю в країні, тому Грузія, на його погляд, є країною з консолідованою європейською демократією.

"Неможливо, щоб в Грузії була одна партія. У Грузії повинні бути різні партії, це повинен бути процес демократичний. І в цьому аспекті, чи буде це національний рух або інші партії, це вирішувати грузинському народу", - вважає політик.

Вплив політичних фігур на процес розвитку країни, на думку Маргвелашвілі, вирішується не президентами, воно вирішується народом. Однією з таких політичних фігур він вважає екс-президента Михайла Саакашвілі.

"Якщо Саакашвілі має якесь майбутнє, то його має вирішити народ. Чесно кажучи, я, дивлячись на дану ситуацію, дивлячись на його політичне минуле, не бачу реальної популярності. Але знову ж, це вирішує не президент, це вирішують вибори, це вирішує народ", - говорить Мрагвелашвілі.

Нагадаємо, за підсумками президентських виборів, що пройшли 26 жовтня, кандидат у президенти Грузії від урядової коаліції "Грузинська мрія" Георгій Маргвелашвілі набрав 62,17%.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 938 | Додав: nowyny | Теги: Грузія, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]