Пт, 2024-03-29, 10:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:46
Обама офіційно кандидат у президенти від демократів
Інші останні Новини світу
У другий день роботи з'їзду Демократичної партії США на ньому виступив колишній президент Білл Клінтон.

З'їзд, що проходить цими днями в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна), офіційно висуне Обаму і віце-президента США Джозефа Байдена кандидатами в президенти і віце-президенти США, пише ВВС Россия.

Раніше держсекретар США Хілларі Клінтон підтримала кандидатуру Обами на пост президента.

Білл Клінтон, як і очікувалося, сфокусувався на економічних успіхах адміністрації Барака Обами, сказавши, що "Обама заклав основи більш сучасної, краще збалансованої економіки", і закликав голосувати за Обаму.

Клінтон сказав, що Обама не дозволив американській економіці знову скотитися до кризового стану.

Водночас він піддав критиці Республіканську партію США. "Їхні аргументи прості: ми залишили йому (президентові Обамі) повний безлад, і він за чотири роки не зміг з ним повністю впоратися, так що давайте його звільнимо і пустимо нас назад", - сказав Клінтон на з'їзді демократів.

Президент США Барак Обама подякував екс-президенту Біллу Клінтону за підтримку і зазначив, що на цьому з'їзді Демократичної партії об'єдналися дві політичні епохи.

Експерти розцінюють виступ Білла Клінтона як знак поновлення відносин між двома президентами, а також спробу підвищити популярність Обами у білих американців, що належать до робітничого класу.

Згідно з результатами опитувань громадської думки, ця частина виборців, що традиційно голосувала за демократів, вельми насторожено ставиться до Обами, проте Клінтону завжди вдавалося домогтися їхньої підтримки.

Білл Клінтон піддав гострій критиці республіканців і заявив, що Обамі досі доводиться виправляти допущені республіканцями помилки.

В інтерв'ю телеканалу NBC News Білл Клінтон сказав, що нині у нього більше ентузіазму з приводу Обами, ніж було чотири роки тому, "тому що я бачив, як він брався за найскладніші питання, як він намагався змінити стан справ."

Раніше дружина Обами Мішель виступила на загальнонаціональному з'їзді Демократичної партії з емоційною промовою, покликаною переконати виборців переобрати президента на другий термін як "людину, якій можна довіряти".

Вона сказала, що перебування на вершині владного олімпу не змінило Барака Обаму, але виявило найкращі риси його характеру.

З'їзд демократів у місті Шарлотт (штат Північна Кароліна) відкрився у вівторок і завершиться в четвер, коли Обама подякує делегатам за висунення його на другий і останній президентський термін.

Передвиборні з'їзди двох провідних американських політичних партій здебільшого проводяться в штатах, де жодний з кандидатів не має очевидної переваги.

Республіканці проводили свій з'їзд на минулому тижні у Флориді, де партії вигравали один у одного з невеликою перевагою всі останні роки. Північна Кароліна - також нестійкий штат: у 2008 році Обама переміг тут з перевагою лише в 0,3% голосів.

За даними соціологічних опитувань, Обама, як і раніше, трохи випереджає свого суперника, республіканця Мітта Ромні.

Як очікується, Ромні проведе ці тижні за підготовкою до серії публічних дебатів з Обамою.

Тема подолання життєвих труднощів стала лейтмотивом виступу Мішель Обами, яка багато говорила про історію свого кохання до нинішнього президента і згадувала жертви, на які йшли її і його батьки заради майбутнього своїх дітей.

Вона зобразила Обаму як людину, яка не відступає перед труднощами і робить те, що вважає правильним. Як приклад перша леді навела реформу охорони здоров'я, яка викликала запеклий опір республіканців.

"Його хвилювало не те, чи легко це зробити з політичного погляду. Його не так виховували. Його хвилювало, чи правильно це", - сказала Мішель Обама.

"Барак знає американську мрію, бо він її прожив... І він хоче, щоб у всіх в цій країні була така ж можливість, незалежно від того, хто ми, звідки, як виглядаємо і кого любимо", - підкреслила вона.

Демократи також намагаються звернути увагу публіки на расове і етнічне різноманіття своє партії - на з'їзді виступили молоді політики афроамериканського і латиноамериканського походження.

Програма Демократичної партії зазнала деяких змін, зокрема в ній Єрусалим більше не називається столицею Ізраїлю. Замість цього йдеться про "непохитну прихильність безпеці Ізраїлю" і "стійке протистояння будь-яким спробам делегітимізувати Ізраїль".

Ці поправки дали Ромні та іншим республіканцям привід звинуватити демократичну адміністрацію в "здачі" ключового союзника.

Демократи орендували для з'їзду стадіон на 74 тисячі місць у Шарлотті і постараються, щоб вільних крісел не було. Організаторів заходу турбує, що на четвер у місті прогнозуються грози, які можуть відлякати когось із глядачів. Республіканцям, судячи з опитування Gallup, їхній з'їзд у Тампі допоміг мало: 40% опитаних відповіли, що тепер вони з більшою ймовірністю проголосують за Ромні, але 38% сказали, що будуть за нього голосувати з меншою ймовірністю.

Обама далі випереджає Ромні на один процентний пункт, як було і до з'їзду Республіканської партії.

Нагадаємо, поряд з Бараком Обамою та Міттом Ромні боротьбу за крісло президента США продовжує менш відомий кандидат - А. Зомбі. Його політична програма - боротьба за права мертвих, зокрема демонстрація серіалів про загробне життя. Може статися, втім, що кандидат діє з корисливих мотивів - він афілійований з телеканалом, який показує серіал про живих мерців.

Обаму офіційно затверджено кандидатом від демократів США

Барак Обама офіційно затверджений кандидатом демократів на посаду президента США на майбутніх загальних виборах у листопаді. Кандидатуру підтримали делегати національного з'їзду Демократичної партії в Шарлотті (штат Північна Кароліна) (на 00.15 за місцевим часом, або о 7.15 за київським часом) - 2931 делегат за необхідного мінімуму в 2778).

З пропозицією затвердити Обаму як кандидата партії до учасників форуму звернувся екс-президент США Білл Клінтон, який виступив з переконливою промовою на підтримку економічного курсу нинішнього господаря Білого дому, пише ИТАР-ТАСС.

Клінтон заявив, що Обама зміг повернути економіку "на шлях відновлення". Крім того, він "заклав основу для створення більш сучасної, більш збалансованої економічної ситуації, яка забезпечить появу мільйонів нових робочих місць", переконаний колишній президент США.

На його думку, "найважливіше питання" для американських виборців тепер полягає в тому, в якого роду країні вони хочуть жити. "Якщо ви вважаєте за краще мати суспільство, в якому переможець забирає все, в якому ви не можете розраховувати на чиюсь допомогу збоку, то вам слід підтримати кандидатури Республіканської партії (тобто Мітта Ромні і Пола Раяна). Якщо ж ви хочете жити в країні, в якій добробут і відповідальність діляться, то вам слід голосувати за Барака Обаму і Джо Байдена", - сказав Клінтон.

Як тільки він закінчив свою промову, на сцену з-за лаштунків вийшов Обама, якого присутні зустріли гучними оплесками та схвальним свистом. Чинний президент, всупереч колишнім планам, прибув на з'їзд, щоб послухати промову одного із старійшин Демократичної партії, що досі має величезну популярність у співвітчизників.

Після цього під склепіннями спорткомплексу "Тайм-Уорнер кейбл арена" (Time Warner Cable Arena), де проходить з'їзд, було проведено голосування. Сьогодні, в завершальний день з'їзду, перед його учасниками виступить Барак Обама. Він дасть згоду балотуватися як кандидат партії на президентських виборах і викладе своє бачення подальшого розвитку країни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: Обама офіційно кандидат у президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]