Вт, 2024-04-23, 13:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:07
Обмін полоненими призупинено. Треба створювати окрему структуру
Інші останні Надзвичайні новини

Обмін полоненими з незаконними збройними формуваннями наразі призупинено, Україні необхідно створити окремий орган, який опікувався б питаннями обміну заручниками, заявляє другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма, передає "Інтерфакс-Україна".

"Обмін полоненими зупинений. Практично сьогодні на державному рівні немає єдиної команди, яка опікувалася б цією важливою проблемою для людей", - сказав Кучма журналістам у понеділок у Києві.

За його словами, цими питаннями - обміном полонених і заручників - наразі опікуються тільки волонтери

Відповідаючи на запитання про те, чи винна в цьому українська сторона, Кучма сказав: "Я не можу так сказати, бо немає з тієї сторони (сторони незаконних збройних формувань - ред.) бажання".

"Я хочу, щоб в державі був орган, який би опікувався цими проблемами, куди входили б усі ці робочі групи", - сказав Кучма.

Раніше повідомлялось, що Україна домовилася з представниками окупованих територій Донецької і Луганської областей про створення сайту з даними про загиблих з обох сторін.

Як повідомлялося, 27 березня радник заступника міністра оборони Василь Будик заявляв, що переговори з бойовиками з обміну полоненими зайшли в глухий кут.

31 березня президент Петро Порошенко повідомив, що з моменту підписання других "мінських домовленостей" вдалося звільнити 140 заручників.

Кучма позитивно оцінює перспективи досягнення домовленостей про відведення гармат калібром менше за 100 мм

Леонід Кучма оптимістично оцінює можливість досягнення домовленостей про відведення гармат калібром менше за 100 мм від лінії зіткнення на Донбасі.

"Ми щойно обговорили це. Це фактично пропозиція української сторони, президента. Ми маємо до тих важких озброєнь додати ще танки, міномети калібру 82 мм і всі гармати (калібром - ред.) менше за 100 мм. Вони (бойовики - ред.) більш-менш позитивно поставилися до цього питання", - сказав він журналістам у понеділок.

Кучма також висловив сподівання, що такої домовленості буде досягнуто.

Обмін полоненими буде обговорюватися під час відеоконференції контактної групи

Питання обміну полоненими між донецькими терористами і Україною буде вирішено під час найближчої зустрічі тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції.

"Обмін полоненими вирішить найближча відеозустріч, бо не можна все це пускати на самоплив. У Віктора Медведчука в цьому питанні зв'язані руки, тому це може вирішитися тільки в рамках підгруп. Повноцінний обмін полоненими може відбутися тільки після того, як буде розроблено низку заходів у рамках цих підгруп", - заявив журналістам Денис Пушилін, представник терористів.

Він також зазначив, що контактна група може зібратися в Мінську в недалекому майбутньому. "ймовірність мінської зустрічі найближчим часом досить висока", - сказав Пушілін.

Крім того, в найближчі дні пройде наступна скайп-конференція контактної групи. "Днями має відбутися наступна скайп-конференція", - зазначив Пушилін.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що зустріч "нормандської четвірки" відбудеться 25 березня в Парижі, поки що - на рівні директорів політичних департаментів зовнішньополітичних відомств країн-учасниць. Цю інформацію підтвердили також у МЗС України та Франції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: створювати окрему структуру, обмін полоненими призупинено | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]