Ср, 2024-04-24, 14:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
ОБСЄ підтримує введення миротворців на Донбас - заявили в Адміністрації президента
Інші останні Новини України

ОБСЄ підтримує введення миротворців на Донбас через постійні перешкоджання роботі місії з боку бойовиків.

Про це у четвер 9 квітня повідомив на брифінгу в Києві речник Адміністрації президента України з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник із посиланням на заяву президента Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілки Канерви, передає УНІАН.

"Україна зразково виконує Мінські домовленості. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у своєму останньому звіті підтвердила, що Україна відвела все важке озброєння на відстані, передбачені Мінськими домовленостями", - зазначив він.

"Водночас бойовики чинять систематичні перепони в роботі міжнародної місії. Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілка Канерва вимагає припинити тиск і залякування спостерігачів місії ОБСЄ на сході України, які регулярно трапляються з боку бойовиків. За його словами, погрози та стрілянину в бік місії більше терпіти не можна, й ОБСЄ підтримує направлення миротворців на Донбас", - додав Мотузяник.

Як повідомлялося, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що бойовики "ДНР" відкривали вогонь по спостерігачах місії. Так, 7 квітня під час поїздки автошляхом Е58 місію зупинили бойовики, які на деякий час заблокували рух дорогою у північній частині Широкиного (територія, підконтрольна "ДНР").

Причому щойно спостерігачі місії наблизилися до блокпосту бойовиків пішки, у бік одного із представників патруля ОБСЄ відразу ж були здійснені попереджувальні постріли з важкого кулемета та автоматичної гвинтівки, які вдарили, відповідно, з лівого і правого боків від представника місії. Спостерігачі продовжили рух, щоб встановити контакт із представником "ДНР" для отримання дозволу на проїзд. Після розмови та обшуку місію пропустили.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: Донбас, ОБСЄ, Адміністрації президента, миротворців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]