Пт, 2024-04-19, 18:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:08
Один із найнебезпечніших вулканів світу прокинувся
Інші останні Новини світу

Один із найвідоміших діючих вулканів планети Попокатепетль прокинувся у Мексиці. Його вважають найактивнішим вулканом цієї країни. Внаслідок цього у країні оголосили "жовтий рівень" тривоги. До слова. розжарені уламки можна було помітити у радіусі 900 метрів.

Як повідомив Національний координатор служби цивільної оборони, близько 5 години ранку за місцевим часом почалися викиди попелу та вулканічних газів на висоту до одного кілометра. Також у радіусі 900 метрів можна було помітити розпечені уламки.

За інформацією Служби цивільної оборони штату Пуебла, упродовж останньої доби було зафіксовано 166 викидів вулкана та понад 1,5 години тремору (коливання, що здійснюються з високою частотою та з малою амплітудою – 24 канал).

У зв'язку з інцидентом місцева влада оголосила другу фазу "жовтого рівня" тривоги. Зауважимо, що вона не передбачає евакуації або припинення трудової діяльності в районі вулкану.

Додамо, що у вересні цього року Попокатепетль уже прокидався.

Що відомо про вулкан Попокатепетль

Його назва походить від двох слів на мові науатль: Попока - "той, що парує" та Тепетль - "пагорб". Тому її можна перекласти як "гора (пагорб), що парує".

Розташовується він у 50 кілометрах від столиці та найбільшого міста країни – Мехіко, населення якого складає понад 20 мільйонів осіб. Крім того, через велику щільність населення навколо вулкана його вважають одним із найбільш небезпечних у світі, оскільки сильні виверження можуть становити небезпеку для 1 мільйона осіб.

Попокатепетль – другий за величиною і найактивніший вулкан країни. Піднімається він над рівнем моря на 5426 метрів і є одним із символів Мексики. Найвищою ж у Мескиці є Орісаба. Її висота становить 5675 метрів. Також поряд із Попокатепетлем є ще один вулкан, щоправда вже згаслий, Істаксіуатль. Назви цих двох гір є іменами героїв легенди про Попокатепетль і Істаксіуатль.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1017 | Додав: admin | Теги: вулкан, Попокатепетль, небезпека, мексика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]