Пт, 2024-03-29, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:40
Офіційно стартували переговори про членство Македонії в НАТО
Інші останні Новини світу

м Переговори про членство Македонії в НАТО офіційно стартували.

Делегація НАТО провела у Скоп'є зустріч робочої групи, до якої окрім представників Альянсу входять експерти з офісу прем'єра Македонії та міністерств.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Македонії.

"Діяльність цієї робочої групи започаткувала переговори про вступ у НАТО, і відтак – процес набуття членства в Альянсі", - йдеться у повідомленні.

Зустріч була присвячена ознайомленню з процесами та процедурами, пов'язаними з процесом набуття членства в Альянсі, а також зобов'язаннями, які Македонія має виконати, такі як завершення реформ, спрямованих на зміцнення верховенства права, реформ у сфері оборони.

На саміті у липні лідери НАТО офіційно запросили Македонію почати переговори про членство, за умови, що процес вступу Македонії не буде завершено до тих пір, поки угода про назву не буде реалізована повністю.

Восени Македонія проведе консультативний референдум, під час якого громадян запитають: "Чи виступаєте ви за членство в Європейському Союзі та НАТО, прийнявши угоду між Республікою Македонія та Республікою Греція?".

Греція і Македонія 17 червня підписали угоду про зміну назви колишньої югославської республіки на Республіку Північна Македонія. Аби угода була повністю реалізована, Македонія повинна змінити Конституцію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: членство Македонії, НАТО, старт, офіційно, переговори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]