Чт, 2024-03-28, 23:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Олімпійський вогонь побував на дні Байкалу
Інші останні Новини російської федерації
Олімпійський вогонь ігор у Сочі побував на дні озера Байкал - найглибшого озера у світі, передає Інтерфакс. Правда, для цього обрали одну з найбільш мілководних точок. Поряд з відвідуванням Північного полюса і МКС, де факел винесли у відкритий космос, Байкал був однією з домінант наймасштабнішої олімпійської естафети в історії.

На відміну від "космічного" ​​факела, той, що побував на дні Байкалу, горів: систему ізолювали від води, помістивши в спеціальну колбу.

Рятівник-водолаз Байкальського пошуково-рятувального загону МНС Росії Микола Рибаченко разом з факелом занурився на дно Байкалу, де передав естафету дайверам, одним з яких була телеведуча Катерина Андреєва. Від неї факел перейшов наступному учаснику підводної естафети, який підняв вогонь на поверхню і передав спортсмену-екстремалу, так званій "людині-птаху", який за допомогою пристрою Слай-джет-спеціального "​​ранця", що забезпечує викид водяних струменів, піднявся над поверхнею Байкалу і вийшов на берег.

Рибаченко напередодні занурення повідомляв журналістам про особливий сакральний сенс цього дійства: "Байкал - священне озеро, з особливою енергетикою, чистотою і красою. Таїнство злиття олімпійського вогню і священних вод Байкалу має дати заряд бадьорості нашим олімпійцям і віру в Росію всім жителям країни".

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, занурення відбувалося поблизу витоку Ангари біля селища Листвянка в 50 м від берега, куди вогонь і дайверів доставили на катері. У цьому місці дно знаходиться всього в 23 м від поверхні води. Передбачається, що там згодом встановлять пам'ятну плиту на честь сьогоднішньої події. Максимальна глибина Байкалу - понад 1600 метрів, середня - 744.

На березі естафету прийняла срібний призер Олімпіади 2012 року Дар'я Дмитрієва, яка з губернатором Іркутської області Сергієм Єрощенком запалила чашу олімпійського вогню.

У прес-службі ГУ МНС РФ по регіону повідомили, що Рибаченко був удостоєний честі зануритися з вогнем "Сочі-2014" на дно Байкалу за роботу під час повені на Далекому Сході.

На Байкал Олімпійський вогонь доставили з архітектурно-етнографічного музею "Тальці", розташованого на березі Іркутського водосховища. Там на його честь було організовано масштабне театралізоване дійство. Близько 1,5 тисяч осіб, одягнених у різні костюми, зображували ярмарок, весілля і інші картинки з життя сибірських поселень XVIII-XIX століття.

Іркутськ стане 65 містом, яке зустрічає естафету Олімпійського вогню. У Іркутськ Олімпійський вогонь прибуде в неділю, 24 листопада. Факел по місту пронесуть 227 осіб, серед яких призер Олімпійських літніх ігор в Лондоні Дар'я Дмитрієва та народний артист Росії Денис Мацуєв.

Естафета розпочала свій шлях з Москви 7 жовтня поточного року. У цілому вона подолає понад 65 тисяч кілометрів. Олімпійський факел "Сочі 2014" пронесуть через 2900 населених пунктів усіх 83 суб'єктів РФ 14 тисяч факелоносців. Завершиться естафета церемонією відкриття Олімпійських ігор у Сочі 7 лютого 2014 року. Очікується, що чашу вогню в Сочі підпалять від факела, який побував у відкритому космосі.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 1034 | Додав: nowyny | Теги: Олімпійський вогонь, байкал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]