Чт, 2024-04-18, 09:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:39
ООН нарахувала чверть мільйона біженців із Сирії
Інші останні Новини світу
Кількість біженців з Сирії, що сховалися в сусідніх країнах, перевищила 250 тисяч осіб, наводить агентство France-Presse слова офіційного представника верховного комісара у справах біженців ООН Едріана Едвардса, передає РИА "Новости".

"Останні дані показують, що більше чверті мільйона сирійських біженців у регіоні (253 тисячі 106 людей) зареєстровано або чекають реєстрації", - заявив Едвардс.

Нині верховний комісар ООН у справах біженців Антоніу Гутьєрреш разом з послом організації, актрисою Анджеліною Джолі перебуває в Йорданії, де розміщені багато біженців з Сирії.

Зазначимо, активісти сирійської опозиції заявляють, що вони відновили контроль над містом Телль-Чехаб на кордоні з Йорданією. Фактично, це спроба зупинити потік біженців з країни. За даними опозиції, в місто увійшли загони повстанців за підтримки танків.

У серпні з Сирії втекло понад 100 тисяч жителів, повідомляє Агентство ООН у справах біженців. Це найвищий місячний показник з моменту початку конфлікту навесні 2011 року.

Боротьба між опозиціонерами і режимом Башара Асада триває в Сирії від березня 2011 року. За оцінкою сирійських правозахисників, за цей час було вбито 25 тисяч осіб. Свої будинки, за даними ООН, були змушені залишити понад 0,2 мільйона осіб з приблизно 20 мільйонів довоєнного населення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: чверть мільйона біженців, ООН, Сирії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]