Чт, 2024-04-25, 05:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
Опозиція виводить людей на вулиці на захист євровибору
Інші останні Політичні новини
Опозиція закликає українців вийти на акцію на підтримку підписання Асоціації із Європейським Союзом. Про це йдеться у спільному зверненні парламентських фракцій "Батьківщина", "Свобода" та "13 листопада 2013 року фракція Партії регіонів за вказівкою президента Януковича провалила голосування за ключовий пакет євроінтеграційних законопроектів, який гарантовано відкривав Україні шлях до підписання історичної угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - зазначили вони.

"Українська опозиція, як і раніше, була готова віддати 100% голосів за всі євроінтеграційні закони, зокрема за недосконалі президентські - про прокуратуру та про вибори", - уточнили політики.

"Ми також пішли на важкі, але такі необхідні компроміси у питанні щодо подолання наслідків вибіркового правосуддя. Сама Юлія Тимошенко неодноразово чітко та публічно виступала із закликами не ставити підписання Угоди в залежність від її особистої подальшої долі, хоч якою б важкою вона була", - йдеться у заяві.

"Відвертий саботаж Партією регіонів євроінтеграційного пакету законопроектів означає лише одне: Віктор Янукович свідомо зриває підписання Угоди про асоціацію з ЄС, позбавляє нас шансу на реалізацію багатовікового прагнення українського народу бути повноправною та невід’ємною частиною вільної, демократичної європейської спільноти", - вважають у трьох фракціях.

"Зрив Угоди про асоціацію - це неминучий розворот нашої держави в минуле, у бік дикої неорадянської імперії під назвою "Митний союз". Це закриті перед нами та нашими дітьми двері до цивілізованої Європи. Це клуб довічних президентів, до якого так прагне вступити особисто Янукович через наміри сфальсифікувати результати президентських виборів 2015 року", - зазначають політики.

У трьох політичних силах переконані, що "зупинити такий розвиток подій може лише потужний громадянський спротив".

Опозиція оголосила акцію на 12.00 24 листопада у Києві із закликом до громадян прийти і підтримати одну вимогу до Януковича: підписати Угоду про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті "Східного партнерства".

Опозиція попросила Кокса-Кваснєвського почекати, щоб Янукович одумався

Опозиція просить місію Кокса-Кваснєвського не давати негативної оцінки Україні.

Про це заявили лідери трьох опозиційних фракцій після зустрічі з очільниками місії.

За словами лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, опозиція попросили місію "не закривати дверей перед Україною".

"Ми попросили їх подати проміжний звіт для того, щоб дати можливість Віктору Януковичу одуматись", - сказав Яценюк.

У свою чергу лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок висловив сподівання, що до 19-го числа (коли відбудеться наступне пленарне засідання ВР – ред.) партія влади ухвалить необхідні рішення для того, щоб були проголосовані відповідні законопроекти".

"Ми не втрачаємо надії", - додав він.

Тим часом лідер фракції УДАР Віталій Кличко також додав, що необхідні рішення мають бути ухвалені парламентом "у наступний вівторок, максимум у середу".

Як відомо, середа, 13 листопада була останнім шансомдля схвалення цих трьох євроінтеграційних законопроектів перед оголошенням звіту місії Кокса-Кваснєвського, що має відбутися цієї середи.

Однак спікер Володимир Рибак закрив позачергове засідання без жодного голосування.

Яценюк нагадав про санкції проти влади України у разі непідписання Асоціації

В опозиції нагадують, що непідписання Угоди про асоціацію з ЄС може призвести до запровадження персональних санкцій проти керівництва України, зокрема з боку США.

Про це на брифінгу заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Він нагадав президенту Януковичу, що в разі непідписання "Путін прийме його на дуже складних умовах, тому в приймах буде незручно, а окрім того, непідписання означатиме ще й введення санкцій".

Яценюк нагадав, що санкції мали накласти після розгляду резолюції Держдепу США, яку Сенат відтермінував до моменту вирішення питання про євроасоціацію України.

"Йшлося про те, що якщо Тимошенко буде звільнено і буде підписана угода, таким чином не буде підстав для розгляду резолюції про введення персональних санкцій проти чинного режиму", - зазначив він

"Якщо угода не буде підписана, то крім економічної катастрофи, яку ми отримаємо, і неймовірного політичного тиску з боку Росії, український режим однозначно ще й отримає санкції від наших західних партнерів", - зазначив Яценюк.

18 листопада має відбутися Рада міністрів закордонних справ ЄС, яка, базуючись на звіті місії Кокса-Кваснєвського, ухвалюватиме рішення щодо підписання Угоди про Асоціацію України з ЄС. Інших дат для проведення відповідних нарад до саміту у Вільнюсі немає.

Основними вимогамиЄС до України для підписання Асоціації було прийняття в цілому закону про прокуратуру, змін до виборчого законодавства та лікування Тимошенко за кордоном.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: захист євровибору, опозиція, людей на вулиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]