Чт, 2024-04-18, 21:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:45
Організатора проросійських мітингів у Харкові арештували
Інші останні Кримінальні новини

У Харкові на два місяці взяли під варту одного з організаторів проросійських мітингів Костянтина Долгова. Суддя обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці й визначив заставу в розмірі 600 тисяч гривень, повідомляє УНІАН.

Зі слів соратників затриманого, Долгова затримали вчора, 19 квітня, в центрі Харкова. Потім його відвезли додому, де провели обшук. Ввечері цього ж дня Долгова доправили до Київського районного суду Харкова для обрання міри запобіжного заходу.

За попередньою інформацією, активіста підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що спричинило збитки в крупних розмірах, скоєне шляхом підпалу).

Судове засідання з обрання міри запобіжного заходу Долгову, яке проходило в закритому режимі, пікетували кільканадцять активістів. Вони скандували "Власть народу, Долгову свободу", "Костя держись" та вимагали звільнити Долгова.

Соратник Долгова зауважив, що міру запобіжного заходу обирав суддя Костянтин Садовський, який свого часу вів справу щодо порушень у діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" з обвинуваченням екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Адвокат затриманого Дмитро Тихоненков наголосив, що протягом 5 діб буде подана апеляція.

Координаційна рада харківського Євромайдану через побоювання провокацій та силового протистояння відмінила недільне великоднє віче.

У той же час у групах харківського Антимайдану в соціальних мережах наголошується, що мітинг 20 квітня відбудеться. Організатори заходу закликають провести мирне зібрання.

"Ми не маємо морального права завтра (20 квітня) закликати вас на площу, але ми знаємо, що такі заклики йдуть. Тому Антимайдан Харків пропонує завтра (20 квітня) не проводити гучних мітингів, а зустрітися завтра на площі, як старі добрі друзі та відсвяткувати Пасху. Нехай все пройде мирно, а ті, хто буде закликати йти захоплювати будівлі – провокатори, ми до них жодного стосунку не маємо", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Харкові неодноразово проходили збройні сутички між прихильниками Євромайдану та сепаратистами.

10 квітня Харківський окружний адмінсуд заборонив групі проросійських активістів проводити мітинги в місті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: Організатора проросійських мітингів, арешт, харкові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]