Чт, 2024-03-28, 18:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
Отримання шенгену через турагенції з 2015 року ускладниться
Інші останні Туристичні новини

Процес отримання шенгенської візи через туристичні агенції ускладниться з наступного року, через те, що українці мають здавати відбитки пальців, подаючи документи.

Про це йдеться у статті "Готуємо "пальчики". Що змінять нові правила видачі Шенгену?" на сайті Європейської правди.

Наразі заявники, що проходять за категорією "організований туризм", взагалі не ходять до консульства – вони, купуючи тур,  заповнюють візову анкету у турагенції, лишають там паспорт, фото і отримують документ вже із візою. Тепер стара схема не працюватиме.

"Тут ніде подітися – без одного візиту до консульства не обійтися. Але відбитки, які здав заявник, лишаються у базі наступні шість років, тобто подальші візи можна отримувати вже без присутності туриста", - сказав Олександр Сушко, експерт об’єднання "Європа без бар’єрів".

Термін зберігання відбитків у шенгенській системі - 6 років, після цього необхідно здавати відбитки вдруге. Це нововведення ЄС поступово поширює на всі країни світу. Зокрема, з квітня дана система діятиме в Росії.

Сушко між тим наголошує, що впровадження нової системи в Україні зараз – це марне витрачання грошей. "Вже за рік, найімовірніше, для українців буде скасовано візовий режим, після чого більшість закупленої апаратури виявиться непотрібною", - додав він.

Зняття відбитків пальців стане окремою проблемою для громадян із регіонів, де немає консульств. Для туриста, що проживає не у столиці, нові правила Шенгену швидше за все означатимуть додаткові витрати та марно втрачений день.

Існує ймовірність, що регіональні візові центри шенгенських країн вчасно не отримають потрібні сканери біометричних даних, тоді не лише тим туристам, що подаються від турфірм, але також всім іншим заявникам доведеться їхати до Києва і стояти в черзі біля посольства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: 2015 року ускладниться, турагенції, Шенгену | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]