Пт, 2024-03-29, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:13
П'ятою за чисельністю іммігрантською громадою Італії визнали українську діаспору
Інші останні Українці в світі
В Італії проживає 225 тисяч громадян України. За іншими даними, вихідців з України на півострові щонайменше півмільйона.

Офіційні дані оприлюднив Центр досліджень IDOS спільно з італійською Службою проти расової дискримінації UNAR, повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з дослідженням, українська громада в Італії є п'ятою за чисельністю іммігрантською громадою після румунів, марокканців, албанців і китайців.

Автори дослідження зазначають, що, незважаючи на тривалу економічну кризу в Італії, потік іноземців в країну хоч не суттєво, але все-таки збільшився. Зараз на півострові законно перебуває понад 5 мільйонів громадян іноземного походження.

Одночасно з місцевою "пропискою" їх налічується понад 4 мільйонів, що становить понад 7 відсотків загальної кількості населення. Найбільше іммігрантів зосереджено на півночі країни і в таких великих містах, як Рим і Мілан.

Незважаючи на кризу, рівень зайнятості серед іноземців залишається традиційно високим, порівняно з італійцями. Дослідники пояснюють цей феномен тим, що іммігранти часто виконують малокваліфіковану працю з низькою зарплатнею, від якої місцеві жителі відмовляються.

Нагадаємо, за даними статистичного відомства Італії ISTAT, кількість українських громадян, які проживають у країні, за останні три роки збільшилася вдвічі і зростає на рівні з румунською.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: українську діаспору, п'ятою, чисельністю іммігрантською громадою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]