Пт, 2024-04-19, 05:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
Після 13 днів на посаді міністр юстиції Чехії пішла у відставку
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр юстиції Чехії пішла у відставку після 13 днів на посаді

Міністр юстиції Чехії Татьяна Мала заявила про свою відставку з посади через звинувачення у плагіаті під час написання дипломної роботи.

Про це повідомляє Aktualne.

Татьяна Мала пропрацювала на посаді міністра всього 13 днів. Відставка відбулася за два дні до голосування парламенту про довіру уряду меншості Андрія Бабіша.

У 2005 році Мала захищала диплом на тему "Мікрокліматичні умови для вирощування кроликів". Університет Менделя у Брно зауважив, що на одинадцяти зі 48 сторінок "помітні перетини" з роботою, яку було захищено двома роками раніше.

Однак при цьому роботу оцінили не як плагіат, а лише як таку, що не відповідає сучасним науковим стандартам. Окрім того, її магістерську роботу з питань сімейного права, захищену у 2011 році, також вважають проблемною.

Тетяна Мала наполягає, що вона не робила ніяких помилок під час написання дипломної роботи. "Це кампанія проти мене і я просто не хочу, щоб вона зашкодила уряду", - сказала міністр журналістам, коментуючи свою відставку.

Бабіш заявив, що термін голосування щодо довіри уряду не зміститься через відставку міністра. Він хоче попросити президента Мілоша Земана, щоб той дозволив прем’єру керувати міністерством, поки не знайдуть нового міністра юстиції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: 13 днів, міністр юстиції Чехії, відставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]