Пт, 2024-03-29, 17:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
Планують спільну протиповітряну оборону для протидії російській загрозі скандинавські країни
Інші останні Новини світу

Командувач ВПС Данії заявив, що об’єднаний флот скандинавських країн можна порівняти з "великою європейською країною", повідомляє aljazeera.

Командувачі ВПС країн Північної Європи вперше обговорили тіснішу співпрацю на зустрічі в листопаді в Швеції.

Командувачі ВПС Швеції, Норвегії, Фінляндії та Данії заявили, що підписали лист про наміри створити об’єднану протиповітряну оборону Північних країн, спрямовану на протидію зростаючій загрозі з боку росії.

Згідно із заявами, зробленими в п’ятницю представниками збройних сил чотирьох країн, вони мають намір діяти спільно, спираючись на вже відомі способи дій в рамках НАТО.

Як заявив в інтерв’ю ЗМІ командувач ВПС Данії генерал-майор Ян Дам, крок до інтеграції військово-повітряних сил був викликаний вторгненням росії в Україну в лютому минулого року.

"Наш об’єднаний флот можна порівняти з великою європейською країною", — сказав Дам.

Норвегія має 57 винищувачів F-16 і 37 винищувачів F-35, ще 15 останніх замовлені. Фінляндія має 62 винищувачі F/A-18 Hornet і 64 винищувачі F-35, а Данія — 58 винищувачів F-16 і 27 винищувачів F-35. Швеція має понад 90 літаків Gripen.

Було незрозуміло, скільки з цих літаків перебувають в експлуатації.

Минулого тижня на авіабазі Рамштайн в Німеччині був присутній начальник Повітряного командування НАТО генерал Джеймс Геккер, який також здійснює нагляд за діяльністю ВПС США в регіоні.

Швеція і Фінляндія подали заявки на вступ до трансатлантичного військового альянсу минулого року. Але процес був затриманий Туреччиною, яка разом з Угорщиною ще не ратифікувала членство в Альянсі.

Командувачі ВПС країн Північної Європи вперше обговорили тіснішу співпрацю на зустрічі в листопаді в Швеції.

"Ми хотіли б побачити, чи зможемо ми більше інтегрувати наше спостереження за повітряним простором, щоб ми могли використовувати радіолокаційні дані з систем спостереження один одного і застосовувати їх спільно", — сказав Дам. "Сьогодні ми цього не робимо".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 455 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]