Сб, 2024-05-04, 02:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:48
Початок переговорів щодо виведення військ США з Іраку підтвердили у Пентагоні
Інші останні Новини світу

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін підтвердив початок переговорів щодо виведення американських військ з Іраку. Як зазначили у Пентагоні, даний крок дозволить поглибити співпрацю у сфері безпеки та сприятиме стабільності у Іраку та в регіоні в цілому.

"Сполучені Штати та уряд Іраку найближчими днями розпочнуть зустрічі робочих груп Вищої військової комісії США та Іраку, започаткувавши процес, який обидві сторони зобов'язалися здійснити під час Спільного американо-іракського діалогу зі співробітництва в галузі безпеки. Початок процесу відображає глибоку прихильність США до регіональної стабільності та суверенітету Іраку", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що країнам вдасться домовитися про довгострокове партнерство у рамках глобальної коаліції проти ІДІЛ.

Нагадаємо, раніше влада Іраку висловила бажання, щоб з країни якомога швидше вивели війська міжнародної коаліції на чолі зі США. Іракський прем'єр Мохаммед Шіа ас-Судані заявив, що присутність коаліційних військ має дестабілізаційний вплив на тлі регіональних наслідків протистояння Ізраїлю та ХАМАС у Секторі Гази.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 281 | Додав: admin | Теги: пентагон, військо, США, Ірак, виведення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]