Пт, 2024-03-29, 13:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:22
Порошенко - Гельмут Коль бачив Україну в родині європейських народів
Інші останні Офіційні новини

   Колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль був другом України та бачив український народ в родині європейських народів

Про це заявив президент Петро Порошенко, який у суботу, 1 липня, взяв участь у європейській церемонії вшанування пам’яті колишнього канцлера ФРН Гельмута Коля у Страсбурзі, повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні тут, у Страсбурзі Німеччина, Європа і весь світ прощалися із великим німцем, великим Канцлером, який об’єднав Німеччину. Великим лідером об’єднаної Європи і великим другом України, який бачив Україну і український народ в родині європейських народів",  - сказав Петро Порошенко.

Президент відзначив, що від імені українського народу вшанував пам'ять "великого німця, великого європейця з вдячністю за все, що було зроблено".

Порошенко підкреслив, що саме Коль знайшов правильну мову з тодішнім Радянським союзом. "Це він зробив великі кроки для того, щоб був мир, щоб ніколи більше не почалась війна… Сьогодні час, щоб ми навчилися у канцлера Коля як вирішувати складні, проблемні питання", - додав президент.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: україна, Гельмут Коль, європейські народи, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]