Чт, 2024-04-18, 09:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
Позбавлять роботи більш як шість тисяч українських офіцерів
Інші останні Економічні новини
Армія готується до масових звільнень офіцерів - до 2017 року буде скорочено близько 6,5 тисяч лейтенантів, майорів, полковників. Про це повідомило Міністерство оборони у відповідь на офіційний запит.

Як змінять вищий офіцерський склад, куди входять генерали і адмірали, поки що напевно не знають. Із сотні українських генералів роботу втратить кожен п'ятий (20 осіб).

Звільнення - частина програми реформування армії, яка до 2017-го стане повністю контрактною, пишуть Вести.ру.

Як розповіли у прес-службі Міноборони, звільненим військовослужбовцям обіцяють видати матдопомогу. "Кожен отримає одноразову виплату у розмірі 50% зарплати за кожен рік служби. Але розраховувати на виплату зможуть ті, хто прослужив в армії десять або більше років", - зазначили у відомстві.

Тобто, якщо майор отримував в середньому 2500 грн на місяць, то після звільнення за десять років вислуги він може розраховувати на 12,5 тис грн.

Звільненим військовим запропонують перепідготовку. За кілька років цю програму пройдуть понад 21 тисячі військовослужбовців. "Скорочення зачеплять здебільшого не бойові частини, а тилові - склади, ремонтні майстерні тощо. Програма з перепідготовки у нас вже діє. У багатьох офіцерів є освіта - окрім військової академії. Наприклад, багато інженерів. І після звільнення в запас вони пройдуть курси підготовки і зможуть працювати на "громадянці". Багато хто обирає менеджерський напрямок - такі кадри особливо цінуються на ринку праці", - сказало джерело у Міноборони.

Щоправда, самі військові про свою "моральну готовність" до звільнення могли б посперечатися. "Нашу армію скорочувати вже нема куди. Під гаслом "рівняємося на провідні світові та європейські держави" пропонується скоротити більш ніж на 50% частини забезпечення, зрештою залишивши приблизно 50 тисяч тилових багнетів, - ділиться один з офіцерів механізованої бригади берегової оборони, що в Криму. - Високопоставлені військові чиновники посилаються на досвід наших західноєвропейських партнерів. Мовляв, у них частини забезпечення нечисленні. Дурниця! Наприклад, в американській армії співвідношення бойових солдатів і тих, хто їх забезпечує, становить близько один до трьох. Так, не всі з них носять на своїх плечах погони, але без надійної логістики вести мову про ефективне виконання бойових завдань марно".

Раніше повідомлялося, що в Україні планують скоротити кількість військових округів. Така ініціатива міститься у новій військовій доктрині, яку в даний час обговорює керівництво. Як повідомило джерело в Раді національної безпеки і оборони, замість нинішніх трьох оперативних командувань (ОК) - "Південне" (з центром в Одесі), "Західне" (Львів) і "Північне" (Київ) - планується створити два. Їх вже почали формувати за принципом поділу території України на Лівобережну і Правобережну. Штаб командування "Захід" буде розташовуватися в Рівному, а ОК "Схід" - у Дніпропетровську. Управління ліквідованим Південним округом буде розділено між ними.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: шість тисяч українських офіцерів, роботи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]