Сб, 2024-04-20, 17:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:34
Пожежу в зоні ЧАЕС оточили і зупинили. Радіаційний фон в нормі
Інші останні Надзвичайні новини

Фронт займання в районі Чорнобильської зони (Київська обл.) оточений і зупинений, гасіння пожежі триває. Про це сьогодні, 29 квітня, йдеться в щоденному зведенні Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 6:00 29 квітня фронт пожежі оточений і зупинений. Ситуація контрольована. Гасіння пожежі триває", - сказано в повідомленні.

До гасіння пожежі залучено 51 одиниця техніки та 305 осіб, в тому числі 3 пожежних літаки і 2 вертольоти. На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група.

За словами в. о. голови ДержНС Зоряна Шкіряка, вогнищ відкритого верхового вогню практично не залишилося.

"Є окремі перекидання на маленькі частини молодих дерев, але вони незначні і пов'язані з поривами вітру. Крім того, на значній території триває тління трави. З самого ранку працює наша пожежна авіація і ефективно гасить залишки вогню. Радіаційний фон в нормі, ніяких загроз немає. Всім спокійно, ніякої паніки! Йде планова робота", - повідомив він у Facebook.

28 квітня на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща" загорівся ліс. До вечора ситуація загострилася, оскільки вітер дме у бік Чорнобильській АЕС, в вогневої зоні було близько 400 га лісу.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк терміново зібрав комісію з надзвичайних ситуацій. По тривозі в готовність піднята Нацгвардія і підрозділи МВС. Після повернення із зони спалаху, прем'єр заявив, що зміни радіоактивного фону у зв'язку з масштабним загорянням лісу не відбулося, ситуація під контролем.

Увечері того ж дня глава МВС Арсен Аваков заявив, що вогонь зупинили в 5 км від "могильників" ЧАЕС. У зв'язку з підозрами в умисному підпалі, на території зони відчуження підрозділи МВС і Нацгвардії посилено патрулюють місцевість.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 820 | Додав: admin | Теги: зупинили, радіаційний фон, Пожежа в зоні ЧАЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]