Пт, 2024-03-29, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Правдою й неправдою: опозицію не пускають у ДВК
Інші останні Політичні новини
ОВК округу №135 (Приморський район Одеси) відхилила список кандидатур, запропонованих ВО "Свобода" до складу дільничних виборчих комісій.

Як повідомляє прес-служба партії, це пояснюється тим, що нібито у поданні замість підпису голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока стоїть факсиміле. Водночас, на яких підставах зроблено такі висновки, в постанові не зазначено.

На письмову ж заяву з проханням видати висновки експертизи, на підставі якої могло б бути ухвалено відповідну постанову, заступник голови комісії Мар'яна Афанасьєва (Партія регіонів) відповіла, що надасть її лише в суді.

При цьому керівники комісії показали повну зневагу до чинного законодавства, відповівши, що вони "можуть ухвалювати все, що вважають за потрібне", стверджують у прес-службі.

"Із ситуації очевидно, що жодних експертиз не проводили, а відповідну постанову було ухвалено на догоду українофобу Сергію Ківалову, який балотується до ВРУ в цьому окрузі", - вважають у "Свободі".

У зв'язку з цим уповноважені особи партії по 135-му виборчому округу готують позов до Одеського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати незаконні рішення комісії і провести повторне жеребкування.

Від ЦВК націоналісти вимагатимуть припинити повноваження членів окружкому №135 у зв'язку з грубим порушенням ними законодавства.

Київ і Київська область лідирують за кількістю порушень, пов'язаних з виборчим процесом, свідчать дані Міністерства внутрішніх справ України.

На Луганщині опозицію викидають з виборчих комісій

У Луганській області намагаються вилучити представників опозиції з дільничних виборчих комісій, провівши для цього повторне жеребкування. Про це повідомила керівник виборчого штабу Об’єднаної опозиції "Батьківщина" у Луганській області Ірина Веригіна.

За її словами, одразу у двох окружних виборчих комісіях - №112 та №104 – було вирішено буквально за півгодини провести повторне жеребкування, незважаючи на те, що ДВК уже були сформовані, передає прес-служба "Батьківщини".

"Ми пов’язуємо це з тим, що згідно з попереднім жеребкуванням більшість членів комісії були обрані від опозиції", - наголосила очільниця виборчого штабу.

За її словами, в Луганській області в окружних комісія відбуваються масові порушення та махінації з виборчим законодавством, тому зараз Об’єднана опозиція у Луганській області написала скарги до Центральної виборчої комісії та готується подавати позови до суду щодо масових порушень виборчого законодавства.

Зазначимо, що раніше в ході жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій округу №151 на Полтавщині були допущені порушення. Про це заявив кандидат по цьому округу від партії "УДАР" Тарас Кутовий, довіреній особі якого вдалося сфотографувати жеребки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: опозицію не пускають у ДВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]