Пт, 2024-04-19, 10:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Прийняття біженців з України - більшість поляків виступає за
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Більшість поляків виступає за прийняття біженців з України

56% поляків виступають за прийняття біженців з українських територій, які зачепив збройний конфлікт. Водночас 35% - проти цього.

Про це свідчать результати опитування Центру дослідження громадської думки (CBOS), пише TVP.info.

72% поляків негативно ставляться до прийняття біженців з Близького Сходу та Африки. Виборці Права і справедливості (92%) та руху Кукіз'15 (85%) є найсильнішими противниками прийняття біженців з цих регіонів. Найбільш відкритим є електорат партії Сучасна (60%) та Громадянської платформи (51%).

75% респондентів проти надання притулку іммігрантам з мусульманських країн, навіть якщо внаслідок цього Польща втратила б гроші з фондів ЄС.

За даними CBOS, партійні уподобання поляків не впливають на думку про прийом біженців з України настільки відчутно, як у випадку Близького Сходу та Африки.

Опитування провели між 7 та 14 червня 2018 року.

Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький раніше заявив, що 1,5 млн українців у Польщі, які "втекли зі своєї країни", не зареєструвались біженцями тільки тому, що "у Польщі легко знайти роботу".

Таким чином Варшава виправдовує перед ЄС свою відмову приймати шукачів притулку з країн Африки та Близького Сходу.

Українська сторона спростовувала ці заяви. Зокрема, посольство України в Польщі оприлюднювало заяву про "реальну кількість українських біженців", у якій ідеться, що за 10 місяців 2017 року польська влада надала статус біженця 56 громадянам України.

Згідно з даними Євростату, у минулому році притулок у Польщі попросили 300 українців.

Загалом у минулому році про притулок у ЄС попросили майже 9 тисяч українців, що значно менше у порівнянні з останніми кількома роками.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: біженці, за, україна, більшість поляків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]