Пт, 2024-03-29, 16:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
Припинити українське громадянство може тільки указ президента - міграційна служба
Інші останні Офіційні новини

У Державній міграційній службі України наголошують, що закони Росії не можуть змінити процедури позбавлення українського громадянства.

Про це повідомив речник ДМСУ Сергій Гунько, передає "Громадське радіо".

"Процедура виходу з громадянства України прописана в Законі "Про громадянство України" і змінити цю процедуру, цей закон може лише Верховна Рада України. Тобто незалежно від будь-яких рішень будь-яких держав світу, процедура залишиться такою, як і була", - зазначив Гунько.

Також речник наголошує, що якщо людина не вийшла з українського громадянства за законами України, вона залишається громадянином держави.

"Припинення громадянства України - це тільки указ президента України. Інших варіантів припинення громадянства України не існує", - наголосив Гунько.

Як повідомлялося, Державна дума Росії прийняла закон, за яким українцям, щоб відмовитися від свого громадянства, достатньо буде надати завірену нотаріально копію звернення про відмову від громадянства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 637 | Додав: adminA | Теги: міграційна служба, українське громадянство, Указ Президента | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]