Чт, 2024-04-18, 20:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:47
Про настання ери продовольчих та водних ресурсів оголосив Порошенко
Інші останні Економічні новини

У наступному десятилітті більш привілейованими країнами в світі стануть країни, що володіють достатніми запасами води та харчових продуктів, тоді як минуле десятиліття було за країнами з нафтою і газом, вважає міністр економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України Петро Порошенко.

"І тут в України є чудові конкурентні переваги", - сказав він, виступаючи на 9-й Ялтинській щорічній зустрічі в п'ятницю, 14 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

Порошенко зазначив, що такі можливості України дають їй шанс впоратися з викликами світової економіки.

"Я абсолютно оптимістичний щодо майбутнього. Україна в кращому стані, ніж понад половина країн ЄС: менші борги, більше можливостей впливати на ситуацію в країні, єдина проблема - погане управління, але у нас є можливість це поліпшити", - заявив міністр.

Він додав, що необхідна також більш твереза бюджетна політика, велика конкурентність у тарифах.

Водночас екс-міністр фінансів Росії Олексій Кудрін висловив думку, що новою епохою буде епоха реформ, епоха, коли нові технології підвищать продуктивність.

"Ринок продовольства буде розвиватися, і не думаю, що буде криза", - сказав він, прогнозуючи, що ціна на харчі не буде зростати так драматично, як ціна нафти.

Одночасно він погодився, що попит на продовольство зростатиме, і Росія, й Україна мають сприятливі можливості виграти від цього.

Зазначимо, що в ООН вже прогнозують повторення всесвітньої продовольчої кризи. Продовольча і сільськогосподарська організація об'єднаних націй (ФАО), Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку (ІФАД) і Всесвітня продовольча програма (ВПП) зі світових продовольчих цін закликають до термінових скоординованих дій для запобігання повторенню всесвітньої продовольчої кризи.

На думку фахівців, необхідно розв'язати два взаємопов'язані завдання: проблему високих цін на продовольство, які можуть завдати серйозного збитку країнам, залежним від імпорту і найбіднішим верствам населення, а також проблему поліпшення виробництва, продажу і культури споживання продукції в умовах зростання чисельності населення і попиту та зміни клімату.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: ери продовольчих, водних ресурсів, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]