Пт, 2024-04-19, 16:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:01
Про презентацію суспільного мовлення та плани Першого Національного розповів Аласанія
Інші останні Телевізійні новини

$IMAGE1-left$ Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що до презентації суспільного мовлення 7 квітня зможуть долучитися всі учасники процесу. Про це він сказав на засіданні робочої групи з розробки стратегії Національної суспільної телерадіокомпанії України, яка відбулася 31 березня, передає прес-служба НТКУ.

"Запрошення отримають представники всіх обласних телерадіокомпаній. І мені дуже хотілося б, щоб ви всі приєдналися до цієї презентації. Ми чекаємо на вас! На презентації ми покажемо наше бачення, основні візуальні та аудіо-рішення суспільного. Ми нікому нічого не нав'язуємо, а презентуємо те, як ми бачимо це для всього мовлення. Що стосується Першого Національного, то в нас є кілька нових проектів, які ми покажемо вже незабаром. Одне з найбільших нових ток-шоу, наприклад, уже завтра з'явиться в ефірі телеканалу. Про всі нові програми ми детально розкажемо на презентації. Повірте, буде цікаво!" - каже гендиректор Першого національного.

Як повідомляє прес-служба, презентація мовника – не єдине завдання, яке стоїть на шляху перетворення компанії. Є безліч питань, які ще потрібно вирішити. Наприклад, шляхи створення майбутнього публічного акціонерного товариства (ПАТ) НСТУ. Учасники засідання обговорили варіанти, за якими можливо здійснити передачу всіх державних телерадіокомпаній через Держкомтелерадіо.

"При злагодженій роботі цю передачу можна здійснити за кілька місяців. Процедура є неважкою та робиться у спрощеному порядку", - каже начальник управління внутрішнього аудиту Держкомтелерадіо Наталія Степанова.

Такий варіант перетворення поетапно виглядає приблизно так: спочатку НТКУ переходить до сфери управління Держкомтелерадіо, після цього до компанії приєднуються всі учасники процесу, які увійдуть до складу суспільного мовника. Далі НТКУ перетворюється у державне підприємство і до нього приєднується ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм". Останній крок – з ДП "НТКУ" шляхом корпоратизації створюється ПАТ "НСТУ".

"Щоб отримати у наступному році бюджетні гроші для суспільного мовлення, ми маємо встигнути здійснити всю цю процедуру до 31 грудня. Тому в нас немає часу на будь-які зволікання", – зазначив перший заступник гендиректора НТКУ Олександр Харебін.

Чіткі строки реалізації такого перетворення буде вказано в "дорожній мапі", яку представлять незабаром.

Нагадаємо, 19 березня парламент ухвалив Закон України №1357 "Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: суспільного мовлення, плани Першого Національного, Аласанія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]