Пт, 2024-04-19, 09:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:45
Про тиск через критику влади заявляє "Український тиждень"
Інші останні Політичні новини
Журнал "Український тиждень" заявляє про витискання видання з ринку шляхом блокування його доступу до читачів, що пов'язано з критикою влади в тижневику. Про це йдеться у відкритій заяві видання "Український тиждень".

"Особливо це стало помітно після критичної публікації, присвяченої Всесвітньому газетному форуму в Києві... У статті йшлося про проблеми монополізації ринку друкованих ЗМІ та пов'язаних з цим маніпуляцій, які спотворюють український медіаринок", - йдеться в заяві.

Згідно з документом, саме після цієї публікації керівництво міжнародного аеропорту "Бориспіль" заборонило поширювати "Український тиждень" та англомовну версію The Ukrainian Week.

"Крім того, відбулося блокування поширення номера з цією статтею з боку іншої компанії - медіа-холдингу UMHGroup, найбільшого гравця на українському ринку друкованих видань, структури яка відмовилися від розповсюдження видання", - пояснили в заяві.

"Тому ми розцінюємо ці дії як спробу влади змусити іноземного інвестора відмовитися від видання "Українського тижня", - підсумували в заяві.

Як відомо, раніше невідомі вчинили масовий викуп накладу номера в роздрібних мережах. "Український тиждень" звинуватив людей Порошенка і Ложкіна в скуповуванні тиражу журналу.

Вчора, 26 вересня, про адміністративний тиск майже у всіх регіонах країни заявляли інтернет-провайдери, повідомила заступник голови правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ) Тетяна Попова.

24 липня народний депутат Віталій Журавський (фракція Партії регіонів) зареєстрував у Верховній Раді Украінизаконопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)". Змінами до Кримінального кодексу, серед іншого, передбачено, що наклеп, тобто поширення свідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають його репутацію, карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або виправними роботами строком до одного року.

18 вересня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини.

25 вересня в Мережі стартувала акція протесту проти "регіонального" законопроекту про наклеп. Журналісти виступили з солідарною заявою, щодо того, що "до наклепів можуть віднести будь публічне висловлювання або коментар в ЗМІ, якщо суд вирішить, що воно може завдати шкоди честі та гідності людини".

25 вересня Журавський відкликав свій законопроект про наклеп.

Низка українських газет вийде із порожніми першими шпальтами на знак протесту проти законопроекту №11013, який запроваджує кримінальну відповідальність за наклеп.

26 вересня в Берліні відбувся пікет проти згортання свободи слова в Україні. Акцію провели українські журналісти руху "Стоп цензурі!" та українські активісти Берліна під будівлею "Квадрига Форум", де була організована конференція щодо виборів в Україні. Організатори обрали це місце в "зв'язку з тим, що на захід приїхав міжнародний представник Партії регіонів Леонід Кожара, який особисто проголосував за закон про наклеп.

Глава делегації спостерігачів від ПАРЄ Андреас Гросс заявив, що ситуація з медіа в Україні катастрофічна, вона символізує, що держава рухається в хибному напрямку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: критику влади, Український тиждень, Тиск | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]