Пт, 2024-03-29, 17:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:09
Прокоментувала свою відставку Гонтарева
Інші останні Економічні новини

Валерія Гонтарєва, яка з 10 травня йде у відставку з посади глави Нацбанку, вважає, що в затягуванні її звільнення винен парламент.

Про це вона заявила в інтерв'ю Українським новинам, передає «Слово і Діло»

«Після подання Президента на моє звільнення я готувалася доповідати у Верховній Раді, чекала, коли мене викличуть. Сподівалася, що нарешті мене звільнять, але не тут-то було. Мені ж на мову треба 10 хвилин всього лише», - сказала вона.

За її словами, її звільнення затягнулося з вини парламенту.

«Ви ж розумієте, що не проблема в тому, щоб звільнити Гонтареву. Голосів за моє звільнення буде дуже багато. Проблема, як завжди зібрати коаліцію і призначити нового голову», - підкреслила вона.

Гонтарева зазначила, що на поточний момент голоси вже є, однак додала, що обстановка в залі парламенту не буде спокійною.

«Я була впевнена, коли писала доповідь, що не дочитаю і до третьої сторінки. Але тим не менш, вона у мене є і це 14 сторінок. Не очікуйте від мене чогось, чого я не говорила в квітні на прес-конференції, коли оголосила про відставку. Там я підвела підсумки своєї роботи в Національному банку», - повідомила глава НБУ.

Також, Гонтарева уточнила, що її звільнення важливо в першу чергу для НБУ.

«Я думаю, що продовжувати так далі неможливо. Треба, врешті-решт, мене відпустити. Це важливо для Національного банку. Там 5 тисяч осіб працює. Потрібно, щоб люди були мотивовані, щоб реалізовували стратегію, щоб у них був лідер», - резюмувала глава НБУ.

Раніше заступник голови фракції Батьківщина Сергій Соболєв повідомив нашому порталу, що без звіту Гонтареву не готові звільняти.

При цьому, «свободівці» готові підтримати відставку Гонтаревої.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гонтарева на посаді глави НБУ дала 35 обіцянок, 14 з них виконала, а 13 - провалила. Рівень її відповідальності - 40%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: відставка, комент, гонтарева | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]