Чт, 2024-03-28, 21:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Проти екоподатків протестують у Франції: поліцію закидали камінням
Інші останні Новини Європейського Союзу
Акції протесту проти економічних реформ в регіоні Бретань закінчилися зіткненнями з поліцейськими. На демонстрацію в місті Кемпер вийшли до 30 тисяч осіб.

Приводом для обурення стало введення екологічного збору для великовантажних хур, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Сотні водіїв заблокували шосе департаменту Фіністер. Праві і ліві екстремісти об'єднали свої зусилля в боротьбі проти нового податку.

Протестуючі підпалили відеокамери, які фотографуватимуть номери вантажівок, які потім повинні будуть сплатити екоподаток.

На демонстрацію в Кемпер активісти приїхали зі всієї Бретані. Вони незадоволені станом економіки в регіоні, високим безробіттям і низькими зарплатами.

Коли протест, що почався з мирних гасел проти екоподатку, переріс в конфлікт з поліцією, вартових порядку закидали камінням. У відповідь вони застосували сльозоточивий газ. Лідери протестного руху обіцяють організувати нову акцію через тиждень.

Відзначимо, через підвищення податкового тягаря Франсуа Олланд став найнепопулярнішим французьким президентом за всю історію країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: Протест, камінням, поліцію, Франції, екоподатків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]