Чт, 2024-03-28, 18:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:41
Регіон не відмовляється від ідеї незалежності - прем’єр Каталонії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прем’єр Каталонії заявив, що регіон не відмовляється від ідеї незалежності

Глава каталонського уряду Кім Торра заявив після зустрічі з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, що Каталонія не відмовляється від ідеї незалежності.

Про це повідомляє El Pais.

Після зустрічі з Санчесом, яка тривала дві години, Торра заявив, що будь-яке вирішення політичної кризи має базуватися на праві Каталонії на самовизначення.

Іспанський прем’єр, у свою чергу, назвав переговори «дуже корисними», а також розповів, що він та глава каталонського уряду домовилися відновити двосторонню комісію для підтримування діалогу, яка була розпущена колишнім кабміном Іспанії.

«Політична криза вимагає політичного рішення. Ця зустріч є конструктивним відправним пунктом для нормалізації відносин», — написав Санчес у Twitter.

Нагадаємо, 2 липня після затяжної кризи розпочав роботу уряд Каталонії.

Новий прем'єр Каталонії Кім Торра та глава уряду Іспанії Педро Санчес заявили про готовність до переговорів. Щоправда, політики мають різні погляди на долю Каталонії: перший є прихильником незалежності, а другий — виступає проти такого кроку.

Також Санчес пообіцяв «відбудувати мости» з Каталонією, однак не уточнив, яким саме чином.

1 червня центральна влада Іспанії затвердила новий склад уряду Каталонії без політиків, які втекли за кордон або перебувають у в’язницях.

19 травня Торра включив до складу адміністрації очільників регіону політиків, які виступали за незалежність регіону і наразі перебувають під арештом або залишили країну.

Мадрид відмовився затверджувати цей уряд.

14 травня каталонський парламент обрав члена коаліції «Разом за Каталонію» Кіма Торру прем’єр-міністром автономії.

Торра виступає за незалежність Каталонії від Іспанії. Також він зазначив, що «вважає законним прем’єр-міністром» автономії колишнього каталонського лідера Карлеса Пучдемона.

Сам Пучдемон заявляв, що не претендуватиме на посаду очільника каталонського уряду і запропонував кандидатуру Торри.

25 березня колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона затримали у Німеччині під час перетину кордону з Данією на шляху до Бельгії.

Того ж дня у Барселоні сотні людей вийшли на протест проти затримання екс-лідера Каталонії Пучдемона.

Нагадаємо, 1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум про незалежність від Іспанії.

27 жовтня Сенат Іспанії призупинив автономію Каталонії, застосувавши 155 статтю конституції, у регіоні вводиться пряме управління. Після цього Мадрид розпустив парламент та уряд Каталонії.

Верховний суд Іспанії видав міжнародні ордери на арешт шести каталонських політиків-утікачів, серед яких колишній глава регіону Карлес Пучдемон.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: регіон, - прем’єр Каталонії, ідея незалежності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]