Пт, 2024-04-19, 22:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Рішення пленуму компартії у Китаї стали платно роз'яснювати
Інші останні Новини світу
У Китаї з'явилися семінари з інтерпретації рішень пленуму Комуністичної партії Китаю, який проходив з 9 по 12 листопада в Пекіні, передає Lenta.ru.

Організатори семінарів обіцяють розкрити "дух" з'їзду, пояснити напрямки майбутньої політики партії і роз'яснити конкретні реформи. Заняття проходитимуть в кінці листопада - початку грудня в різних містах країни: зокрема, Пекіні та Шанхаї, а також в провінції Чжецзян.

Семінари триватимуть по кілька днів. За відвідування самого дорого з них (одноденного) доведеться заплатити 8,8 тисячі юанів (1,4 тисячі доларів). За другий дводенний курс необхідно віддати 6,8 тисячі юанів (1,1 тисячі доларів). Після відвідин більшості курсів учні не отримають ніяких сертифікатів або дипломів.

У числі організаторів подібних заходів виступають великі китайські університети і громадські організації. Найчастіше заняття являють собою блоки двогодинних лекцій, які ведуть запрошені експерти в галузі державного управління, юриспруденції, політології та економіки.

Цільовою аудиторією таких семінарів є, в першу чергу, чиновники і менеджери державних компаній, проте організатори стверджують, що в цілому потрапити на лекції можуть усі бажаючі.

За підсумками минулого в Пекіні третього пленуму центрального комітету компартії Китаю були видані комюніке на п'ять тисяч сторінок, резолюція з 60 пунктів і лист лідера країни Сі Цзіньпіна на 11 тисяч знаків. На пленумі були визначені ключові напрямки розвитку країни на найближчі дев'ять років.

Нещодавно Китай оприлюднив план реформ, у якому викладається "дорожня карта" значних соціально-економічних змін, позитивні результати від яких планується отримати вже до 2020 року. Опублікований 15 листопада документ "Найважливіші питання всебічного поглиблення реформ" був прийнятий за підсумками 3-го пленуму ЦК КПК 18-го скликання.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: рішення пленуму компартії, платно роз'яснювати, Китаї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]