Пт, 2024-04-19, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:22
Роботу журналістів обмежила ЦВК Грузії
Інші останні Новини світу

Центрвиборчком Грузії 11 голосами проти двох за 6 днів до парламентських виборів ухвалив постанову, що обмежують фото- і відеозйомку в день голосування.

Як заявив у вівторок журналістам голова ЦВК Зураб Харатішвілі, згідно з новим проектом, зйомка не повинна порушувати права виборців. Представники ЗМІ тепер не зможуть безперешкодно працювати на території виборчих дільниць, пише "Інтерфакс-Україна".

Журналісти зможуть вільно ходити по дільниці і знімати перші 10 хвилин без обмежень, а потім перейти в спеціально відведене місце, звідки і зможуть працювати протягом всього дня виборів.

Також журналісти зможуть знімати членів виборчої комісії за межами виборчої дільниці

ЗМІ заборонено знімати всередині кабінок та столи зі списками.

Це рішення було опротестовано неурядовими організаціями, які мають намір подати в суд. Представники НУО вважають, що ці обмеження різко погіршать можливості ЗМІ щодо висвітлення виборчого процесу.

Парламентські вибори в Грузії пройдуть 1 жовтня.

Нагадаємо, після показу сюжетів - в ніч проти 19 вересня - в Тбілісі та інших містах Грузії проходили стихійні акції протесту з вимогою захистити права ув'язнених. Президент Грузії Михайло Саакашвілі і прем'єр-міністр Вано Мерабішвілі виступили із заявами, в якому висловили своє обурення тим, що відбувалося у в'язниці, і пообіцяли, що всіх винних буде покарано.

Вранці 19 вересня стало відомо, що у зв'язку з подією в Глданській тюрмі міністр у справах виконання покарань Хатуна Калмахелідзе подала у відставку.

Того ж таки дня в рамках розслідування справи про тортури ув'язнених у Глданській в'язниці номер 8 були затримані десять осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1022 | Додав: nowyny | Теги: журналісти, Грузія, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]