Чт, 2024-04-18, 14:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:54
Росія оголосила 20 тисяч українців порушниками закону
Інші останні Новини російської федерації
Близько 20 тисячам громадян України заборонено в'їзд на територію Росії строком від трьох років за порушення російського законодавства. Про це власному кореспонденту УНІАН у РФ повідомив керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський.

"Ми на сьогодні закрили в'їзд 365 тисячам іноземних громадян до Росії терміном на три роки. Ця цифра вже серйозна, і вона має змусить замислитися, що правил потрібно дотримуватися. Ми нічого несподіваного не робимо", - сказав Ромодановський.

Відповідаючи на запитання, скільки громадян України серед загальної кількості іноземців, яким заборонений в'їзд, він сказав, що цей показник приблизно "5-6%".

Ромодановський підкреслив, що кожен іноземний громадянин знає, скільки він перебував на території РФ, і якщо він був у Росії більше, ніж 120 діб, він може розраховувати на потенційне закриття в'їзду до країни терміном на три роки.

"Ми чинимо дуже м`яко. 90-добовий період перебування законний плюс даємо 30 діб на самостійне повернення", - сказав він.

Ромодановський повідомив, що також забороняється в'їзд до РФ іноземцям, які двічі упродовж року порушували кодекс про адміністративні правопорушення РФ.

За його словами, підставою для заборони в'їзду є несплачені адміністративні штрафи. Крім того, може бути запроваджена заборона на в'їзд строком на 5 років у разі видворення в судовому порядку, і на 10 років, якщо таке порушення здійснюється повторно.

Відповідаючи на запитання, чому різко збільшилася кількість громадян України, яким заборонено в'їзд до Росії, Ромодановський сказав: "Я про ці правила говорив рік тому - про те, що ми запускаємо такий механізм. Зараз механізм розкрутився. Завжди, коли склянка наповнюється, спочатку потрапляє одна крапля, потім друга і третя".

Ромодановський запевнив, що ФМС готова працювати по кожному конкретному випадку заборони на в'їзд до РФ, і в тому, випадку якщо буде гарантія, що такі дії з боку іноземця не повторяться, то служба піде назустріч.

Він повідомив, що особи, які не згодні із забороною на в'їзд до РФ, можуть написати запит до ФМС Росії.

Нагадаємо, 19 листопада Міністерство закордонних справ України вкотре звернуло увагу громадян України, які планують свої закордонні поїздки або перебувають за кордоном, на необхідність дотримання законів країни перебування.

Зокрема, повідомлялося, що в 2013 році РФ посилила відповідальність іноземців і осіб без громадянства за порушення міграційного режиму РФ і правил перебування іноземців у Росії, про що МЗС інформувало на офіційному веб-порталі 20 серпня ц.р.

Заборона на в'їзд іноземців на територію Росії - це один із заходів, які російська сторона активно застосовує до порушників міграційного режиму.

Перелік підстав для встановлення заборони в’їзду на територію РФ визначено положеннями Федерального Закону РФ "Про порядок виїзду з РФ та в’їзду в РФ" від 15.08.1996 року № 114-ФЗ, зокрема: перевищення дозволеного терміну перебування на 30 і більше діб під час попереднього відвідування РФ; неодноразове (два і більше) протягом трьох років притягнення в РФ до адміністративної відповідальності; ухилення від сплати податку або адміністративного штрафу в період попереднього перебування в РФ або невідшкодування витрат, пов`язаних з адміністративним видворенням за межі РФ.

Також у МЗС нагадали, що у разі встановлення щодо іноземця такої заборони, відомості про це вносяться до Центрального банку даних з обліку іноземних громадян та осіб без громадянства, що тимчасово перебувають або постійно проживають на території РФ.

Відповідно до законодавства РФ, інформація про встановлену заборону на в’їзд до Російської Федерації надається органами Федеральної міграційної служби РФ особисто громадянину, якому було відмовлено у в’їзді, або його представнику (уповноваженому нотаріально посвідченою довіреністю) на підставі заяви та документа, що посвідчує особу громадянина або його представника.

З метою з’ясування причин встановлення та терміну дії заборони громадяни, яким було відмовлено у в’їзді в Російську Федерацію, можуть особисто або через законного представника надіслати до ФМС РФ (107078, м.Москва, Боярський провулок, 4) запит щодо причини та терміну дії заборони на в’їзд до країни чи направити електронне звернення, заповнивши відповідну форму на офіційному сайті цієї установи www.fms.gov.ru у розділі "звернення громадян".

Водночас МЗС України опрацьовує з російською стороною заходи, що уможливлюють безперешкодну реалізацію законних прав та інтересів громадян України при перетині українсько-російського кордону.

Експерт пропонує запровадити туристичний податок для росіян

Росія частково запровадила санкції щодо України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Вони перейшли від слів до справи. Останні дії та заяви Глазьєва та Онищенка поступово почали нагадувати блазнювання. Тепер вони хочуть показати, що все серйозно. Простим українцям, які їдуть до Росії, забороняють в'їзд. Міністерство закордонних справ підтвердило, що є така практика. Є проблеми і з товарами.

Таким чином намагаються натиснути: раз ви не розумієте слів, ми вам зробимо. Хоча насправді російська частка в нашому експорті не така велика, як була в 1990-х роках. Близько 20 відсотків. Це значно менше, аніж користь від Європейського Союзу", - наголосив політолог.

Експерт вважає "митні війни та економічний тиск" з боку Росії порушенням Будапештського меморандуму 1994 року, за яким Україна здала свою ядерну зброю.

За словами політолога, поведінку Росії треба перетерпіти, залишаючи можливість у будь-який момент відновити нормальне спілкування.

"Москва розповідає, як погано в Східній Європі. Але розуміє, що там не хочуть повернення совка. Саме звідси їхня істерика. Вони усвідомлюють: вступивши в нормальне спілкування у колі тих країн, Україна вже не буде озиратися на жах, який пережила у XX столітті", - зазначив Палій.

Він пояснив, що Україна має вживати симетричних заходів щодо росіян.

"Російський експорт заважає розвитку національного виробника. Якщо Росія буде продовжувати тиск, треба її спочатку попередити, а потім так само викидати їхніх виробників з нашого ринку.

Це дасть можливість розвиватися нашим. Коли у всіх перевиробництво, ми маємо недовиробництво. Через корупцію та дешевий експорт частка вітчизняного виробника на ринку по більшості товарних груп не перевищує 15-20 відсотків. Тому маємо тут великий потенціал", - зауважив експерт.

"Простим громадянам Росії треба не забороняти в'їзд, а в сезон для певних регіонів запровадити туристичний податок. Коли росіянин в'їжджатиме на територію нашої країни, матиме сплатити десь 20 доларів. Це не віза, а штамп на кордоні.

Ці гроші підуть у місцевий бюджет, наприклад, кримський чи одеський, на упорядкування туристичної структури", - додав політолог.

Нагадаємо, раніше радник президента Росії з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв заявляє, що візовий режим між Україною і Росією запровадять в разі вступу України до Шенгенської зони.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: Росія, порушниками закону, 20 тисяч українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]