Сб, 2024-04-20, 10:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
Російські спецслужби активізувалися у Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Агентство внутрішньої безпеки Польщі зафіксувало впродовж 2014 року "високий рівень" активності спецслужб Російської Федерації Про це йдеться у доповіді Агентства, повідомляє "Радіо Польща".

"Важливим елементом російської діяльності було створення розбіжностей між ЄС та НАТО. На перший план висувалися антиєвропейські й антиамериканські висловлювання в основному євроскептиків з країн-членів ЄС", - наголошується в документі.

За інформацією авторів звіту, головною метою роботи російських спецслужб є дискредитація позиції Польщі та інших країн-членів НАТО в українському питанні.

Польські спецслужби наголошують, що з початку конфлікту в Україні Росія бере активну участь у підтримці пропагандистських проектів.

"Це проекти, які створюють одночасно позитивний образ Росії, а також показують в негативному світлі опонентів політики Кремля. При цьому Агентство внутрішньої безпеки спостерігало збільшення активності з боку різних установ Росії з метою консолідації та активізації в Польщі проросійської середовища", - йдеться у доповіді.

Згідно з висновками Агентства внутрішньої безпеки Польщі, російська сторона проводила розвідувальну діяльність у політичній, економічній і науково-технічній сферах.

Раніше повідомлялося, про лейтенанта повітряних сил Польщі, який міг передавати таємну інформацію про польоти польських літаків F-16 спецслужбам Росії.

Польща запідозрила російського журналіста в шпигунстві і анулювала дозвіл на проживання

Польща анулювала дозвіл на постійне проживання російському журналісту Леоніду Свірідову, звинуваченому, за неофіційними даними, у шпигунстві. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Мазовецького воєводства, де розглядалася ця справа з жовтня минулого року.

"Виданий раніше дозвіл на перебування анульований", - повідомила прес-служба, зауваживши, що росіянин ще має можливість оскаржити це рішення у вищій інстанції.

Свірідов у рамках цієї справи скористався усіма можливостями відстоювання своїх інтересів, які надає йому польське законодавство. Серед них можливість представити свою точку зору на висунуті проти нього обвинувачення, але вони, за даними польської влади, не переконали Агентство внутрішньої безпеки Польщі (аналог СБУ).

"Після офіційного набуття чинності згаданим рішенням іноземець повинен залишити територію Польщі впродовж 30 днів", - зауважили у прес-службі, але не змогли уточнити, чи збирається Свірідов оскаржувати анулювання йому дозволу.

Згідно з польським законодавством, кожен іноземець може оскаржити рішення першої інстанції у глави Адміністрації з питань іноземців впродовж 14 днів після його отримання. Новий розгляд справи має тривати не більше двох місяців.

Свірідов, який працював кореспондентом російського РІА "Новости", став першим закордонним журналістом, що втратив видану йому раніше акредитацію Міністерства закордонних справ Польщі.

Польська влада не розкрила суті висунутих проти росіянина обвинувачень, заявивши про достатньо серйозні підстави для позбавлення його акредитації та дозволу на проживання.

Сам Свірідов раніше неодноразово називав справу політичною і заявляв про намір оскаржувати видворення його з Польщі, у тому числі у Європейському суді з прав людини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 880 | Додав: admin | Теги: активізувалися, Російські спецслужби, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]