Пт, 2024-03-29, 12:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:48
Роздвоєння: Янукович хоче в ЄС і в ЄврАзЕС одночасно
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Євроінтеграція України останнім часом уповільнилася через появу додаткових питань Євросоюзу до України, однак їх буде знято після парламентських виборів, вважає президент України Віктор Янукович.

"Переконаний, що після парламентських виборів усі побоювання будуть зняті, і шлях інтеграції з ЄС буде пройдено до кінця", - сказав він, виступаючи на 9-й Ялтинській щорічній зустрічі у п'ятницю.

Янукович заспокоїв ЄС

Президент Віктор Янукович прогнозує, що після виборів Верховної Ради побоювання Європейського Союзу щодо процесів, які відбуваються в Україні, розвіються.

"У даний момент у наших партнерів з'явилися певні додаткові питання до України. Однак я переконаний, що після нинішніх парламентських виборів усі побоювання зникнуть, і шлях до повноцінної асоціацію України і ЄС буде пройдено до кінця", - сказав президент.

Янукович підкреслив, що Україна залишається зацікавленою у підписанні угоди про асоціацію з ЄС.

Європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле висловив думку, що вибори Верховної Ради покажуть, чи стали громадяни більш вільними за останні 2 роки, чи незалежні медіа, чи дає реформа судової системи результати.

Президент вірить у дружбу з Росією

Віктор Янукович упевнений в ефективному продовженні діалогу з Росією на основі дружби, довіри і взаєморозуміння.

Про це йдеться в привітанні Януковича прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву з нагоди його дня народження.

"Переконаний, що злагоджена та продуктивна робота урядів України та Росії дозволить успішно реалізовувати численні спільні проекти, сприяти ефективному продовженню двостороннього діалогу на міцному фундаменті дружби, довіри і взаєморозуміння", - сказано в поздоровленні.

Янукович зазначив, що в Україні високо цінують увагу Медведєва до питань розширення стратегічного міждержавного партнерства, прагнення до зміцнення дружніх зв'язків між народами України і Росії, а його особистий внесок у розвиток торговельно-економічного співробітництва вважає одним з основних пріоритетів українсько-російських відносин.

Президент побажав російському прем'єру міцного здоров'я, невичерпної енергії та подальших успіхів на високому державному посту, а його близьким - добра і гараздів. 14 вересня Медведєву виповнюється 47 років.

У травні Медведєв висловлював упевненість у динамічному розвитку відносин України і Росії на взаємовигідній основі.

Він підкреслив, що формат стратегічного співробітництва, який існує між країнами, дозволяє вирішувати складні питання і знаходити компроміси, а також відкривати нові сфери і напрямки взаємовигідних відносин.

Україна хоче стати спостерігачем в Євразійському Союзі

Янукович також зазначив, що Україна аналізує досвід створення та функціонування таких інтеграційних об'єднань, як Митний союз Єдиного економічного простору і вибудовує модель співпраці з Митним союзом.

"Особливу увагу ми приділяємо питанню трансформації цих об'єднань у Євразійський союз, при якому Україна вже повинна стати спостерігачем", - сказав президент. Він виступає за те, щоб Україна стала спостерігачем при Євразійському Союзі після того, як його буде створено.

Євразійський союз - проект конфедеративного союзу держав з єдиним політичним, економічним, військовим, митним, гуманітарним, культурним простором на базі союзу Росії, Казахстану і Бєларусі.

Україна готова долучитися до конкурентної боротьби за лідерські позиції в світі

Про це сказав президент України Віктор Янукович, виступаючи на 9-й Ялтинській щорічній зустрічі (YES).

Він приділив велику увагу світовій економічній кризі, висловивши думку, що ця криза неминуче призведе до того, що лідерські позиції країн у світі будуть змінюватися. Він звернув увагу, що колись здавалось би непохитна "Велика вісімка" вже фактично перетворилась на "Велику двадцятку". Янукович висловив переконання, що це ще не остаточна цифра.

Президент України вважає, що цю тенденцію добре демонструє рух інвестицій. Він зауважив, що інвестиції ідуть туди, де економіка динамічно розвивається, в країни, які мають перспективу. "Мова вже йде не тільки про країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР - ред.), величезну увагу міжнародних інвесторів привертають країни з групи "одинадцяти", країни з групи МІСТ - Мексика, Індонезія, Південна Корея, Туреччина – саме вони на тлі глобального уповільнення і важкого процесу трансформації традиційних лідерів, можуть бути найбільшими локомотивами світової економіки у XXI столітті. Україна має шанс долучитися до цієї конкуренції", - наголосив президент.

Він розповів про реформи, які сьогодні відбуваються в Україні. За його словами, сьогодні ситуація в Україні нормалізувалася, ми змогли вийти з кризової спіралі та подолати інерцію занепаду. "Цілі та завдання українських реформ чіткі та зрозумілі – вийти в число лідерів посткризового світу", - зауважив він.

9-я Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом", організована Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 13 по 16 вересня у Лівадійському палаці. Понад 200 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорюють основні глобальні виклики та їхній вплив на Європу, Україну та світ. Пленарна частина 9-ї Ялтинської зустрічі відкривається 14 вересня виступами президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Лідери двох країн обговорять актуальні питання розвитку України та Туреччини, а також майбутнє "широкої Європи" у XXI столітті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: янукович, ЄС, ЄврАзЕС, Роздвоєння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]