Ср, 2024-04-24, 18:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:51
Розкольник Путін своєї мети домігся - Süddeutsche Zeitung
Інші останні Іноземна преса про Україну
"У тому випадку, якщо Угоду (про асоціацію України з ЄС) укладено не буде, політична шкода, якої зазнає Євросоюз, буде гідна жалю, але переборна, - пише оглядач Süddeutsche Zeitung Штефан Корнеліус. - Євросоюзу не можна розуміти свою політику щодо сусідів як відверте змагання за вплив і владу, як це робить президент РФ Володимир Путін".

"На долі Юлії Тимошенко, хоч як би різко це звучало, світ не зав'язався. Так, її звільнення було б дуже бажаним жестом гуманності. Але було б краще, якби правова система самотужки змогла знайти справедливе розв'язання цієї важкої проблеми", - продовжує він.

Зближення України з ЄС не буде доти, вважає автор, доки "Росія не налагодить позитивних і не настільки багатих на тестостерон відносин із Заходом. За президента Путіна очікувати цього не доводиться... Саме Путін прямо-таки в диявольській манері запропонував тристоронні переговори про долю України, ніби на дворі 1939 рік і території можна ділити подібно до того, як це колись зробили Гітлер і Сталін".

"Путін у своєму розкольництві до пори до часу домігся своєї мети: йому потрібна конфронтація, бо безпека його авторитарної системи заснована лише на розмежуванні. Ось коли в його двері постукає правова держава, коли цінності Євросоюзу докотяться до Росії, тоді і східна частина Європи заразиться реформаторським запалом, секрет якого полягає в єдності", - переконаний Корнеліус.

"По тій території, яку сьогодні займає Україна, протягом багатьох століть проходять культурні, мовні та релігійні вододіли. Але Європа в багатьох інших місцях вже продемонструвала свою здатність позбавлятися історичного баласту, - підсумовує автор. - Місце України - в Європі. Як і Росії".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Süddeutsche Zeitung, мети домігся, розкольник Путін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]