Чт, 2024-03-28, 20:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:44
Що Пекін може зробити з балканських країн "троянських коней"- в ЄС стурбовані
Інші останні Новини Європейського Союзу

В ЄС стурбовані, що Пекін може зробити з балканських країн "троянських коней"

В ЄС висловили стурбованість роллю Китаю на Західних Балканах і застерегли, що Пекін може перетворити країни регіону у "троянських коней", які одного дня стануть членами Євросоюзу.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганнес Ган в інтерв’ю Politico.

За його словами, китайська "комбінація капіталізму і політичної диктатури" може привабити окремих лідерів Західних Балкан.

Хоча здебільшого на Заході стурбовані впливом Росії у регіоні, Ган зазначив, що більше причин для занепокоєння є щодо Китаю, який в останні роки зробив серйозні інвестиції в інфраструктуру західнобалканських країн.

У відповідь на запитання про "троянських коней" з допомогою фінансового впливу єврокомісар навів приклад Чорногорії, де на кошти китайського кредиту будується автострада. За словами Гана, як тільки Чорногорія не зможе обслуговувати позику, вона перетвориться у політичний капітал Китаю.

"Я думаю, що ми повинні знати про стратегічну концепцію Китаю та адекватно реагувати. Я думаю, що це буде одним з найбільших викликів Європи ", - заявив Ган.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 642 | Додав: adminA | Теги: балканські країни, Пекін, троянські коні, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]