Пт, 2024-04-19, 20:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
Щоб ціна російського газу була однаковою для всіх - хоче ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Інтеграція на європейських енергетичних ринках у середньостроковій перспективі має привести до встановлення єдиної ціни на російський газ для всіх споживачів. Про це заявив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, передает ВВС.

"У середньостроковій перспективі мета більшої інтеграції ринків Євросоюзу означає єдиний розвиток ціни на газ на всіх ринках. Я гадаю, що потреба у цьому є. У одних країнах Євросоюзу ціна на газ не може бути на 30% меншою, аніж в інших країнах блоку", - заявив єврокомісар, коментуючи питання про жорстку реакцію російського президента на початок антимонопольного розслідування діяльності "Газпрому".

При цьому Гюнтер Еттінгер закликав країни-члени ЄС до більшої консолідації у проведенні своєї енергетичної політики.

"Російські партнери розуміють наші правила, але не сприймають їх повністю. Це інша культура. Тому нам потрібна більш консолідована зовнішня енергетична політика", - сказав Еттінгер.

Як повідомлялося,14 вересня видання The Economist написало, що "Газпром" недооцінив рішучість Єврокомісії у боротьбі за лібералізацію газового ринку.

"4 вересня комісія почала антимонопольне розслідування за трьома звинуваченнями. Всі вони є потенційно смертельними для бізнес-моделі Газпрому", - сказано у статті.

Довгострокові контракти "Газпрому" з нафтовою прив'язкою на тлі розвитку спотового ринку та збільшення постачань сланцевого газу стають невиправданими, раніше заявляв віце-президент Європейської комісії (ЄК) з питань конкуренції Хоакін Альмунія.

"Газпром" розглядає дії Єврокомісії, яка ухвалила рішення перевірити російську компанію на предмет порушення антимонопольного законодавства ЄС, як тиск з метою вплинути на цінову політику компанії і результати комерційних переговорів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1097 | Додав: adminA | Теги: ціна російського газу, ЄС, однаковою для всіх | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]