Вт, 2024-04-23, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:31
Щоб санкції США були спрямовані проти "Північного потоку-2" - Польща хоче
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща хоче, аби санкції США поширювались на будівництво газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною.

Про це у інтерв’ю Dziennik Gazeta Prawna заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

"Ми хочемо, щоб будівництво газопроводу "Північний потік-2" охоплювалося режимом санкцій закону США від 2 серпня 2017 року, у якому мова йде, в тому числі, про санкції проти Росії", - сказав польський прем’єр.

Моравецький підкреслив, що попередня інтерпретація закону не задовольнила Польщу.

"Попереднє тлумачення цього документа Державним департаментом США було для нас неоднозначним і незадовільним. Це дуже важливий момент для нас в наших переговорах зі Сполученими Штатами. І мова йде не тільки про нашу енергетичну безпеку, але й про безпеку всього регіону", - додав глава польського уряду.

Нагадаємо, Державний секретар США Рекс Тіллерсон, перебуваючи цими вихідними у Варшаві, заявив, що проект "Північний потік-2" підриває енергетичну безпеку Європи.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газі в ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 597 | Додав: adminA | Теги: проти Північного потоку-2, Польща, санкції США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]