Пт, 2024-03-29, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
Схвалив переведення всіх шкіл на навчання державною мовою уряд Латвії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Кабінет міністрів Латвії схвалив поступове переведення на навчання в загальноосвітніх навчальних закладах тільки латиською мовою починаючи з 1 вересня 2019 року.

Про це повідомляє Delfi.

Уряд підтримав поправки до закону про освіту і до закону про загальну освіту, згідно з якими перехід на навчання латиською мовою повинен бути завершений в 2021/2022 навчальному році.

Проект поправок передбачає провести реформу в навчальних закладах нацменшин в 2021/2022 навчальному році, встановивши, що дошкільне навчання є білінгвальним, в початковій школі (1-6 класи) здійснюється за трьома моделями білінгвального навчання, на завершальному етапі основної освіти (7-9 класи) 80% навчального процесу забезпечується державною мовою, в середній школі (10-12 класи) - тільки латиською мовою.

Міністр освіти і науки Карліс Шадурскіс пообіцяв, що його відомство відповідально поставиться до виконання міжнародних зобов'язань щодо забезпечення освіти нацменшин і її розвитку, в тому числі забезпечивши необхідне фінансування тих навчальних закладів, які відповідно до міжнародних договорів реалізують програми освіти нацменшин.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: навчання державною мовою, уряд Латвії, переведення всіх шкіл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]