Пт, 2024-03-29, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
США вимагають звільнити Тимошенко і турбуються про долю ТВі
Інші останні Політичні новини
США наполягають на звільненні колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це журналістам сказав посол США в Україні Джон Теффт.

"Ми постійно повторюємо, що Тимошенко має бути звільнено", - сказав він.

Посол також підкреслив, що позиція США щодо вибіркового правосуддя не змінюється, повідомляють "Українські новини".

Крім того, Теффт зазначив, що США має намір зробити все можливе задля забезпечення справедливих і чесних виборів у Верховну Раду.

З його слів, США збирають звіти про передвиборну кампанію з різних регіонів, а також співпрацюють з міжнародними організаціями, які здійснюють спостережну місію в Україні, щоб відстежувати передвиборну кампанію й доступ опозиції до засобів масової інформації.

У травні Європейський Союз рекомендував Україні, зокрема, змінити статті 364 і 365 Кримінального кодексу, провести чесні вибори Верховної Ради.

У січні Парламентська асамблея Ради Європи, схваливши відповідну резолюцію, порекомендувала Україні зняти обвинувачення в перевищенні влади й зловживанні владою з колишніх вищих чиновників за статтями 364, 365 Кримінального кодексу й змінити ці статті, які дають можливість, на думку асамблеї, криміналізувати звичайний процес ухвалення політичних рішень.

Зазначимо, що у вівторок Київський районний суд Харкова переніс розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Тимошенко у зловживанні на посаді керівника "Єдиних енергетичних систем України" на 15 жовтня. Відповідну постанову зачитав на засіданні головуючий суддя Костянтин Садовський.

"Суд вирішив вважати неможливим слухання справи за відсутності Тимошенко. Оголошую перерву до 15 жовтня 2012 року до 10.00", - заявив він.

Ситуація з ТВі стурбувала США

"Ми висловлюємо нашу стурбованість із приводу різних подій (в Україні), наприклад, ми дуже стежимо за ситуацією із ТВі", - сказав сказав посол США в Україні Джон Теффт.

З його слів, посольство США в Україні постійно спілкується із владою з різних питань.

Як повідомляло агентство, Об'єднана опозиція просить Національну раду з питань телебачення і радіомовлення перевірити законність припинення трансляції ТВі в низці регіонів, заявляючи про наявність 24 провайдерів, які без будь-яких законних підстав припинили ретрансляцію каналу ТВi у своїх кабельних мережах.

1 серпня податкова міліція Києва закрила кримінальну справу проти генерального директора каналу Миколи Княжицького за підозрою в ухилянні від сплати податків, порушену 3 липня.

У рамках перевірки дій Державної податкової служби Генеральна прокуратура встановила, що справу проти Княжицького було порушено без належної перевірки і без достатніх на те підстав.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: долю ТВі, звільнити Тимошенко, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]