Ср, 2024-04-24, 22:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:06
Старшокласники на Кіпрі не прийшли на уроки, протестуючи проти платних автобусів
Інші останні Новини світу
Учні старших класів гімназій і коледжів Кіпру не прийшли на заняття в знак протесту проти рішення влади ввести плату за проїзд у шкільних автобусах, передає ИТАР-ТАСС.

Як повідомили в координаційному комітеті протестуючих, в Нікосії учні збираються біля будівлі парламенту, щоб висловити незгоду з діями влади, які завдають удару по нужденним сім'ям в умовах важкого економічного становища, викликаного виконанням жорстких вимог "трійки" кредиторів по боротьбі з кризою. Після мітингу біля парламенту старшокласники пройдуть маршем до міністерства комунікацій і суспільних робіт з тим, щоб вручити петицію з вимогою скасування плати за проїзд. Демонстрації і мітинги відбудуться також в Лімассолі, Ларнаці, Пафосі, Паралімні та інших містах.

Міністерство освіти Кіпру оголосило про введення плати за проїзд у шкільних автобусах (15 євро на місяць) в якості заходів щодо скорочення держвидатків. Цей крок був зустрінутий вороже школярами та їх батьками, після чого міністерство тимчасово призупинило його дію. Проте глава координаційного комітету учнів Панайотіс Монойос заявив журналістам, що всі акції відбудуться, як заплановано.

"Наша позиція полягає в тому, що плата за проїзд у шкільних автобусах повинна бути скасована раз і назавжди, а не на тимчасовій основі, - сказав активіст. - Ми також вважаємо, що школярі і студенти взагалі не повинні платити за проїзд у міському транспорті, а не тільки в шкільних автобусах". "Ми хочемо почати діалог з урядом з цих питань. Відсутність відповіді з боку влади змушує нас провести заплановані протести", - підкреслив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: Протест, старшокласники, Кіпрі, уроки, платних автобусів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]