Пт, 2024-04-19, 00:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Тимошенко можуть звільнити в останні дві години
Інші останні Політичні новини
Перший Президент України Леонід Кравчук переконаний, що Україна є надзвичайно важливою для політичного майбутнього Європи, відтак ЄС має перейматися проблемами нашої держави. Про це він заявив у ефірі 5 каналу, передає "Укрінформ".

"Велика політика Європи - велика, стратегічна політика - без України буде применшена", - сказав Кравчук.

Саме тому, переконаний перший Президент України, Євросоюз має також перейматися проблемами нашої держави. "Я вважаю, що Європейськи союз поступить не дуже чемно, якщо залишить Україну один на один з її проблемами сьогодні. А проблеми є і на сході і на заході. Ми бачимо їх", - наголосив Кравчук.

Окрім того, він послався і на думку Держсекретаря США Джона Керрі. "Євросоюз буде не дуже політично грамотним, якщо він відсторонить Україну від можливості знайти свою дорогу в Європу", - процитував посадовця Кравчук.

Кравчук переконаний, що питання Юлії Тимошенко не є визначальним для укладання угоди про асоціацію, до того ж, за бажання, його можна вирішити за дві години до початку Вільнюського саміту. Про це він заявив у ефірі 5 каналу. "Можна вирішити в останні дві години (питання Тимошенко - авт). У політиці все вирішується або дуже довго, або дуже швидко", - сказав Кравчук. Для прикладу він навів досвід підписання Біловезької угоди.

"Її що, чекали? Ні! Вирішили дуже швидко, спираючись на закони. Тобто, питання в даному разі про лікування Тимошенко - наголошую, про лікування - можна вирішити навіть за дві години до саміту", - пояснив він.

При цьому перший Президент України наголосив на інших важливих чинниках. "Є дві нові причини. По-перше, агресивна політика економічна, соціальна і політична Росії по відношенню до України, і є неготовність України в цілому на повну потугу стати членом чи хоча б ступити на дорогу до Європейського союзу", - підсумував Кравчук, нагадавши, що Україна погодилася виконати 11 пунктів Фюле і "їх треба виконати".

Нагадаємо, раніше польський євродепутат Павел Коваль заявив, що у разі не підписання Угоди про асоціацію України та ЄС на саміті в Вільнюсі, то наступна можливість зробити це з'явиться тільки в 2016 році, якщо з'явиться взагалі.

УДАР: влада хоче підписати Асоціацію, не вирішуючи "питання Тимошенко"

У опозиції і парламентської більшості є компроміс щодо законопроектів про прокуратуру та зміни до виборчого законодавства, але влада спробує підписати Угоду про асоціацію без вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вважають у партії УДАР, пише "Кореспондент"

"Це (продовження місії Кокса-Кваснєвського - ред.) позитивно для України, хоча вона останнім часом, в останні тижні не зовсім виправдовує довіру Європейського Союзу, і рух трохи призупинився. Але Європейський Союз дає шанс, щоб протягом фактично двох тижнів завершити повністю роботу з виконання завдань, які перед нами стоять", - сказав народний депутат від фракції УДАР Павло Розенко.

При цьому він зазначив, що йдеться про прийняття законів про прокуратуру, зміни до виборчого законодавства та вирішення "питання Тимошенко".

Разом з тим, на думку народного депутата, рішення про продовження місії Кокса-Кваснєвського було прогнозовано.

"З двох питань (закон про вибори і закон про прокуратуру - ред.) більшість і опозиція можуть знайти порозуміння, просто технічно потрібен час для того, щоб відповідно до законодавства, регламентом пройти всі необхідні норми. І я думаю, що за цими двома питаннями, якщо Партія регіонів не буде штучно їх затягувати, компроміс у залі можна знайти", - пояснив Розенко.

Він наголосив, що за даними двох питань у опозиції і більшості менше неузгодженості, чого не можна сказати про вирішення "питання Тимошенко".

"Третє питання найбільш гостре. Будемо робити все, щоб його вирішити в тому обсязі, який дозволив би підписати Угоду без додаткових консультацій", - зазначив Розенко.

Водночас, він припустив, що керівництво країни буде намагатися підписати Угоду про асоціацію з ЄС без вирішення "питання Тимошенко" шляхом помилування або відпустивши її на лікування за кордон.

"З третього питання, з виборчим правосуддям, складніша ситуація: вона затягується. Є відчуття того, що влада намагатиметься підписати Угоду без виконання питання Тимошенко", - сказав Розенко.

В ПР запевняють, що від Європи не відмовляються

Депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко запевняє, що його політсила не відмовлялася від курсу на Євросоюз. Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Риторика ПР (щодо Євросоюзу) не змінилася. Але це дуже болючі процеси, які у нас проходили всередині фракції, всередині партії. І проходять. Ми не змінилися і ми чітко йдемо до Вільнюського саміту. Ми хочемо там вирішити конкретну справу. Але це дуже непросте питання", - сказав політик.

"Залишилося одне-єдине питання. Але давайте будемо відвертими, у нас є час на це? У нас є час на це. У нас є пленарний тиждень наступний. У нас є не тільки 19-те, а сесія до 22-го листопада", - заявив він, говорячи про вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Чим оформлена вимога (Євросоюзу про звільнення Тимошенко)?... Вимога була колись зробити ядерне роззброєння, ми роззброїлися. А потім нам сказали "Вибачте, ви це зробили добровільно", - додав Макеєнко.

Раніше повідомлялося, що спостережна місія Європейського парламенту у складі екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса впевнена, що наразі передчасно робити висновок про те, що умови для підписання Угоди Україна-ЄС з боку Києва не виконані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: останні дві години, звільнити, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]