Сб, 2024-04-20, 10:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
Триває "Варта на Банковій" біля Офісу Президента
Інші останні Політичні новини

Біля Офісу Президента триває "Варта на Банковій"

Біля Офісу Президента України у Києві триває акція "Варта на Банковій", яка розпочалася напередодні ввечері.

Наразі на Банковій знаходиться близько 100 людей. Частина активістів, котрі прийшли на акцію в неділю увечері, переночували в наметах, розбитих біля ОП. Ніч минула спокійно, порушень зафіксовано не було. Зараз на Банковій правоохоронці з металошукачами перевіряють речі активістів.

Учасники акції планують залишатися біля будівлі ОП увесь день, а на 19:00 попередньо заплановано більш масове зібрання за результатами зустрічі "нормандської четвірки".

Як повідомлялося, акція "Нічна варта" розпочалася 8 грудня. За задумом організаторів, вона має стати запобіжником проти спроб влади піти «на повідку» в Росії. Коли ж з'являться новини із Франції 9 грудня, активісти будуть "діяти відповідно до рішень саміту”.

Раніше партії "Європейська солідарність", "Голос" і ВО "Батьківщина" зробили спільну заяву щодо недопущення порушення національних інтересів України напередодні зустрічі в "нормандському форматі".

У неділю, 8 грудня, на майдані Незалежності також відбулося віче, ініційоване для того, щоб нагадати владі про “червоні лінії" напередодні зустрічі “нормандської четвірки”, яка відбудеться 9 грудня у Парижі.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що на цій зустрічі "зради" не буде, та закликав українців довіряти йому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 630 | Додав: adminA | Теги: офіс президента, Варта на Банковій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]