Чт, 2024-04-25, 19:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Туристам заблокували вхід у Лувр - протести у Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Через протести проти підвищення пенсійного віку у Франції туристам закрили вхід до музею Лувр.

Мітингувальники проти пенсійної реформи у Франції заблокували в понеділок, 27 березня, вхід до музею Лувр у Парижі.

Біля підніжжя скляної піраміди Лувру на мирну демонстрацію проти пенсійної реформи зібралися  протестувальники, серед яких були і працівники музею.

Через це внутрішнім двором Лувру змійкою простяглася черга розчарованих туристів із різних куточків світу. До відвідувачів вийшла екскурсоводка музею, яка сказала: "Ми сподіваємося, ви розумієте наші причини".

За даними Associated Press, вхід до музею заблокували десятки співробітників Лувру, що змусило керівництво оголосити про його тимчасове закриття.

Пенсійна реформа була однією з головних передвиборних обіцянок президента Франції Еммануеля Макрона. Вона передбачає поступове підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років, а також збільшення до 43 років мінімального терміну, впродовж якого необхідно сплачувати внески для отримання права на пенсію в повному обсязі. При цьому обсяг мінімальної пенсії зросте до 1200 євро на місяць.

Для проведення непопулярної реформи французький уряд на чолі з прем'єр-міністеркою Елізабет Борн скористався статтею конституції, яка дозволяє запровадити її без голосування в парламенті, якщо уряд витримає вотум недовіри. Днями йому вдалося уникнути вотуму недовіри.

Тим часом профспілки наполягають, що пенсійна реформа - несправедлива і невиправдано жорстка, та закликають провести референдум з цієї теми. За даними соціологічних опитувань, проти змін виступають дві третини французів. Масові протести проти реформи тривають вже кілька місяців, часом переростаючи в сутички з поліцією. Їх називають чи не найнебезпечнішим викликом для Макрона з часів протистояння "жовтих жилетів" понад чотири роки тому.

Протест у Луврі відбувся за день до 10-го раунду загальнонаціональних страйків і вуличних маршів, анонсованих на вівторок, 28 березня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 396 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]