Пт, 2024-03-29, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:59
У ЄК попросили Київ не затягувати - дедлайн 18 листопада
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейська комісія, вітаючи голосування в першому читанні "євроінтеграційних" законопроектів, закликає Україну поквапитися з їх ухваленням у другому читанні і вирішенням ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, оскільки часу залишилося мало: 18 листопада ЄС ухвалить рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Мова про це йде в письмовому коментарі представника європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітера Стано, переданому агентству Інтерфакс-Україна у Брюсселі.

"Ми вітаємо ухвалення у першому читанні Верховною радою у п'ятницю, 8 листопада, законопроекту щодо реформування Генеральної прокуратури - значний крок у реформуванні української судової системи - і законопроект про парламентські вибори. Цей прогрес зараз повинен бути укріплений якнайшвидшим ухваленням цих двох законів у другому читанні. У цьому контексті ми вітаємо скликання позачергової парламентської сесії у Верховній Раді наступної середи" , - заявив Стано.

Крім того, представник Єврокомісії також відзначив необхідність ухвалення "зараз вирішального кроку" для вирішення проблеми Тимошенко. "Ми повністю підтримуємо триваючі зусилля місії Європейського парламенту Пета Кокса і Олександра Кваснєвського для досягнення цієї мети: їх остаточна доповідь Європейському парламенту буде мати вирішальне значення", - додав він.

У цьому зв'язку Стано нагадав позицію Брюсселя щодо того, що ЄС залишається відданим підписання Угоди про асоціацію, включаючи Угоду про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі у Вільнюсі за умови наявності рішучих дій і відчутного прогресу у виконанні умов, закладених у грудневих висновках Ради ЄС. "Вільнюський саміт відбудеться менш ніж через три тижні, і ЄС повинен буде ухвалити рішення стосовно можливого підписання Угоди про асоціацію вже на засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ 18 листопада. Часу для виконання умов залишається мало", - квапить Київ представник Єврокомісії.

Як відомо, звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко є однією з ключових умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі, який відбудеться наприкінці листопада.

Нагадаємо, підсумкове засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС відбудеться напередодні саміту у Вільнюсі 18 листопада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: ЄК, дедлайн 18 листопада, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]